Witam serdecznie,stawiam pierwsze kroki,i mam parę pytań.Zrobiłem zalewę wg.tego przepisu http://www.wyroby-domowe.pl/peklowanie-mokro-i-10.htmlmiałem to cały czas w lodówce co 2 dni obracałem ,chciałem peklować 14 dni,ale w 10-ty dzień po otwarciu lodówki zalewa była mętna,nie było jakiegoś dziwnego zapachu a smak był słonawy,taki jak powinny.Wyciągnąłem mięso 6 schabów po 0,8kg i 4 boczki po 0,6kg bo bałem się że się zepsują.Wędziłem wszystko w tem. 70-80st.C,schaby 5 godz. a boczki 3,5 godz.Schabiki wyszły lekko twarde a boczunie trochę bardziej.Proszę o radę co należy zrobić aby wszystko było miększe i co było żle z tą zalewą.Czy parzenie jest dobre przed czy po wędzeniu a może coś innego !!!