Skocz do zawartości

beata04

Użytkownicy
  • Postów

    32
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Kobieta
  • Miejscowość
    Kraków

Ostatnie wizyty

140 wyświetleń profilu

Osiągnięcia beata04

Poszukiwacz

Poszukiwacz (4/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. beata04

    Życzenia Świąteczne

    Witam Nowy Rok cyfrę zmienia,wszyscy wszystkim ślą życzenia.Przy tej pięknej sposobności i ja życzę Wam radości Beata04
  2. Zanim napiszesz następnego posta,proszę przeczytać wiadomość(strona główna,na samej górze,koperta po prawej stronie).
  3. U mnie soli nie brakuje bo mieszkam 2 km od Wieliczki
  4. Tego nawet nie dało się edytować. Następny tak niechlujnie napisany post poleci do kosza.
  5. Witam dodaję miniaturkę kiełbasy czy rzeczywiście ta kiełbasa jest szara? nie dodaję do kielbas peklosoli proszę o odpowiedż Witam. Czy ta kiełbasa rzeczywiście jest szara. Proszę o odpowiedź nie używam do kiełbas peklosoli Proszę o odpowiedź. To mój wyrób szynka z szynkowara + upieczona chałka miejscami w kiełbasie znajduje się galaretka
  6. nigdy nie słyszałam żeby kiełbasę polską wędzoną parzyć i jeszcze raz wędzić pochodzę z Bydgoszczy i tam ta kiełbas jest w każdym sklepie z wędlinami .Mój tato często wieszał ją na kaloryfer i wtedy wysychała pycha nie wiem jak teraz z wędlinami bo 20 lat temu to mogły trochę poleżeć w lodówce i nie były śmierdzące jak dziś po dwóch dniach dlatego tęsknimy do tych smaków .POZDRAWIAM
  7. Pozdrawiam już po wędzeniu w tak zwanym kibelku słoność wyrobów wyszła idealnie dodałam fotki dla początkujących [ co żle robię]
  8. ​​​​​Moje wędzenie w tak zwanym kibelku Ta szara to przekrojona pasztetowa
  9. Witam wyszły super a te paróweczki może przepis bym mogła prosić . ​moja kiełbasa też była rano nabijana we flaki a po 4 godz.do wędzenia
  10. Trzeba cały czas pilnować temperatury my skróciliśmy o jeden kanał
  11. ​Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za rady, zgodnie z obietnicą dodaję zdjęcia z piątkowego wędzenia. ​Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za rady, zgodnie z obietnicą dodaję zdjęcia z piątkowego wędzenia. Plus wybroby w przekroju. na pierwszym zdjęciu pasztetowa sparzona która czeka na wędzenie,szynka boczek karczek wyszły super co do kiełbasy domownicy mówią ze bardzo dobra,ale mi coś jeszcze w niej brakuje,robiłam ją z karkówki,słonina i tuściejsze mięso.Zakupilam nadziewarkę do kiełbas i o niebo lepiej się nadziewa niż w zelmerku. no i do wędzenia pyszna nalewka z pigwowca Wyroby tym razem za waszą radą dobrze osuszyłam.dzięki dzięki
  12. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi ,jeszcze nieraz będę potrzebowała waszej rady ale myślę że peklowanie wyjdzie dobrze w czwartek wieczorem ociekanie a w piątek wędzenie 2 raz w nowej skrzyniowej wędzarni dlatego nie robiłam dużo ,dopiero się uczymy .dodam fotki po wędzeniu. Jeszcze kusi mnie kiełbasa lisiecka szukam dobrego przepisu ,skoro będzie się dymić warto spróbować pozdrawiam
  13. Dalej nic nie wiem ale zrobiła tak według tabeli z książki domowe wędliny Roberta Winckiewicza na1 kg mięsa peklowanie 4 dni dajemy 60 gram peklosoli i pół litra wody mając 1.10 szynki,1,10 karczku i 80 dag boczku dałam 132gr peklosoli i niecałe 1.5 litra wody co o tym myślicie oczywiście z nastrzykiwaniem nie będzie za słone
  14. zalewowe
  15. to dać50.4grama
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.