Skocz do zawartości

mr_oli

Użytkownicy
  • Postów

    5
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Katowice

Osiągnięcia mr_oli

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. PEKLOSÓL Ja kupuje u Mira www.wyroby-domowe.pl Dzięki za polecenie sklepu, jak już będę robił zakupy to w co jeszcze się zaopatrzyć? Mam wędzarnie , siatki, haczyki, termometr z możliwością wbijania w mięso Czy stosować nastrzykiwanie? Będę wędził szynkę oraz karczek jeśli ma to jakieś znaczenie
  2. ubojnię? nie mam pojęcia - w ubojni kupuje się pektosól? próbuję zrozumieć od czego ma zależeć długość peklowania i jaką długość wybrać
  3. Panowie, jaki jest optymalny czas peklowania i gdzie najlepiej zaopatrzyć się w pekosól?
  4. ciężko mi odpowiedzieć na te pytania więc wysyłam zdjęcie wędzarni http://i.imgur.com/kuBaKns.jpg A to zależy...czy będziesz podpiekał w wędzarni czy będziesz parzył po wędzeniu...? a co lepsze? co łatwiejsze i gdzie mniej szansy na popełnienie błędu nowicjusza?
  5. Witam serdecznie Zamierzam uwędzić parę szynek na święta i chciałbym już wiedzieć jak się to robi (będzie to mój pierwszy raz). Poczytałem trochę forum i kilka stron jednak nadal mam kilka pytań. 1. Zamierzam kupić suche drewno olchowe - czy to w zupełności wystarczy czy dokupić jeszcze jakieś zrębki czy inne drewno? Zostało mi trochę czereśni i wiśni - czy również mogę go dodać podczas wędzenia czy wędzić tylko olchą? 2. Skąd mam wiedzieć kiedy skończy się proces suszenia? 3. Ile czasu należy wędzić aby wędliny były dobre i uwędzone? Jest jakiś uniwersalny czas czy wszystko trzeba samemu ocenić?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.