Skocz do zawartości

nifimev

Użytkownicy
  • Postów

    5
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    opolskie

Osiągnięcia nifimev

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Henry, a powiedz czy dawałeś peklosoli? Żeby wyrób był trwalszy? Ja właśnie mam peklowany boczek z nastawieniem na sv i dziś trafiłem na Twoją recepturę. Chyba czas i temperaturę skopiuję od Ciebie, zobaczymy co wyjdzie. Pozdrawiam Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
  2. Znika zdecydowanie za szybko. Na talerzu jeszcze Tatrzańska że świąt zl- pyszności Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
  3. Panowie i Panie! Oświadczam, że jest pyszna Znika na ciepło... Przepraszam za brak szacunku do przepisu-następny produkt będzie zgodny z receptura (choć przyznam że wolałbym uniknąć peklosoli). Zdjęcie po samym wędzeniu i zdjęcie przekroju po parzeniu. Dodam jeszcze zdjęcia jak już wystygnie w przekroju ale na razie konsystencja jest super. Może trochę za słona ale i tak super. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
  4. Witam Panie i Panowie. Właśnie wędze chłopską wg przepisu i chyba zje****m trochę. Pierwsza Rzecz- zrobiłem ją z 9 kg karkówki i 1 kg boczku. To wiem że w miarę ok. Dwa. Skróciłem czas peklowania (30%peklosól reszta kuchenna) do ok. 6 godzin-musiałem w nocy nadziac żeby dziś zdążyć uwędzić. Za to osadzanie około 8h. Ale trzy-myślę że najgorsze- nie wymieszałem mięsa przed nadziewaniem- tak jak się upeklowało, tak jest w wędzaku teraz (nie wiem czy przez piwo czy przez ekscytację zapomniałem) Nie wiem-zobaczymy co z tego wyjdzie ale obawiam się że może być luźna w jelicie- zbyt krucha. Przyznam że zapach obłędny Myślę że dobra będzie tylko konsystencja może być kiepska. Ehhh nie lubię tak dać ciała, w ramach kary postanowiłem się tym z Wami podzielić. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
  5. A jak z mięsem wołowym? Ostatnio jak robiłem Tatrzańska to mięso zawijało mi się na ostrza i zamiast ciąć mięso to miażdżyło :/ Szukam maszynki która nie będzie tego robić-jak kupić to raz a dobrze. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.