Skocz do zawartości

Ms70

Użytkownicy
  • Postów

    1
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Siemianowice śląskie

Osiągnięcia Ms70

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Przepraszam jestem tu nowy i wędlinami dojrzewającymi zajmuję się zupełnie amatorsko , rozumiem że sugno którym smarujecie mięso do dojrzewania to mieszanina smalcu , mąki ryżowej i ewentualnie przypraw chroniąca przed zbyt szybkim wysychaniem wędlin?Czy ta metoda ma jakąs nazwę którą można wyszukać jakoś w internecie? Wiem że moje poczynania są takie sobie (w najlepszym wypadku ale taką cope zrobiłem) Używałem papieru do pieczenia do owinięcia mięsa i do siatki.Dojrzewała w lodówce ok 6 miesięcy. Widziałem też metodę pokrywania mięsa mieszaniną mąki , wody soli i przypraw co tworzyło skorupę .
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.