Skocz do zawartości

Gryzzli

Użytkownicy
  • Postów

    1
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Jędrzejów

Osiągnięcia Gryzzli

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Bardzo obszernie ujęty temat. myślę że każdy powinien to przeczytać i przemyśleć. Pomimo mojej dużej wiedzy na temat azotanów i azotynów o ich obecności w siarze nie miałem pojęcia. Myślę że choroby nowotworowe mają swoją genezę i niekoniecznie muszą być katalizowane akurat tymi związkami chemicznymi w przestrzeganych dawkach. Są przecież nałogowi palacze dożywający setki i niepalący abstynenci którzy umierają na raka w młodym wieku. Osobiście od ponad czterdziestu lat używam do peklowania mięsa saletry potasowej, obecnie w dawce 2-3 % w stosunku do użytej soli (dawniej 5 %) i dobrze się mam. Mięsa przetworzonego spożywam stosunkowo dużo, mam grupę krwi 0 RH- i nie wiem jaki to ma związek ale zielenina mi nie służy. W/g mnie należy jedynie pamiętać aby peklowanych mięs nie obrabiać w temperaturach wyższych jak 130 stopni Celsjusza, pilnować dawek i technologii a na pewno trucizny nie wyprodukujemy. Konserwy są sterylizowane w temperaturze 121 stopni a zawierają peklowane mięsko i trujące nie są. Dziękuję autorowi za tak obszerne i precyzyjne opracowanie tematu i polecam go innym.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.