Skocz do zawartości

kryskj

Użytkownicy
  • Postów

    4
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Chęciny

Osiągnięcia kryskj

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Dziękuje wszystkim za podpowiedzi odnośnie mięsa, uwędzone i jest dobre czyli się nie popsuło peklując się 4 dni w temperaturze pokojowej 24stopnie Odnośnie przypraw do peklowania to następnym razem posłucham was i zrobie bez żadnych przypraw
  2. wszyscy w domu wąchali solanki i mięsa nikt nic nie czół, solanka zrobiła się mętna ale zawsze tak miałem bo daje sporo przypraw które gotuje chwile we wrzątku by oddały aromat teraz myje mięso (zawsze tak robie po peklowaniu) powiesze do ocieknięcia w łazience i rano do wędzarki Przyprawy: czosnek cały z łupinami, pieprz, ziele angielskie, owoce jałowca, majeranek, wegeta, goździki, maga w płynie, liść laurowy, papryka słodka i ostra, rozmaryn, tymianek
  3. to tak dziś akurat jest czas na wyciaganie z solanki a robiłem solankę według tabeli Dziadka 4dni 10l wody i 1,5kg peklosoli do tego doszły przyprawy, a temp. w kuchni jak na ta porę roku to 24 stopnie
  4. A teraz pytanie moje zapeklowałem mięso tak jak zawsze i teraz wypadł mi wyjazd w delegacje a beczka z mięsem został w kuchni na podłodze i wróciłem po 4 dniach niby solanka nie śmierdzi mięso wydaje się ok ale to peklowanie odbywało się 4 dni w temp. pokojowej i teraz pytanie wyrzucić mięso nie chcem sie potruć
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.