Skocz do zawartości

andrzej76

Użytkownicy
  • Postów

    10
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Nie podano
  • Miejscowość
    Mrzezino

Osiągnięcia andrzej76

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. no właśnie sie zastanawiałem dlaczego się tak dzieje pachnie ładnie no i tem, myśle że jest ok co dwa dni jest obracane trzymam tak już tydzień jeszcze 5-6 dni i do wędzarni
  2. witam mam jeszcze pytanie dlaczego mięsko w trakcie zamoczenia w solance niektóre kawałki robią się lekko szare miejscami całe mięso jest zamoczone w całości wszystko jest pod wodą i stoi na dworze temperatura 0d 1 do 5-6 stopni
  3. ja cały proces wędzenia robię w wędzarni na przykład schab 58 s w środku a szynka 62 s i już ani piekarnika ani parzenia a wędzonki naprawdę smakują pyszne i mogą długo leżeć
  4. no tak tylko podpytuje bo wszyscy piszecie o wędzeniu w tem 20-25 stopni a generator dymu daje zimny dym tak samo widzę jak ludzie wędzą na ciepło a potem parzą szkoda psuć dobry smak wystarczy poznać ile stopni powinno mieć dane mięso w środku zanim wyciągniemy z wędzarni
  5. ja mam jeszcze piecyk tak zwany sztimerek więc spróbuje tam tam też dostane tem. jaką chce bo wędzonki na gorąco wychodzą mi super
  6. czyli sam generator dymu nic nie da bo nie uzyskam temperatury bo tam idzie całkiem zimny dym a co do trocin z drewna iglastego da się ogarnąć będę próbował
  7. chcę osiągnąć coś w stylu szwarwalckiej
  8. witam proszę o poradę jak często dawać dym i przez ile dni żeby uwędzić szyneczkę? takie kilogramowe kawałki
  9. Typowo zimnym dymem ale może za dużo dziennie co? Słyszałem, że powinienem dawać po dwie trzy godzinki i tak dwa razy dziennie,jak to jest z generatora dymu nie wiem. Wszyscy podpowiadają ze dym powinien mieć 20-30 stopni więc jak to jest
  10. witam mam pytanie wędziłem szynkę i schab za pomocą generatora dymu przez 6 dni mięso wygląda ładnie ale zapach jest nie ciekawy śmierdzi bardzo kominem wędzarnia jest drewniana czy mięso jest jadalne co poszło nie tak dym szedł ok 10 godzin dziennie
  11. andrzej76

    Przywitanie

    witam wszystkich zaczynam przygodę z wędzeniem i szukam podpowiedzi jak długo wędzimy szynkę na zimno za pomocą generatira dymu robię to pierwszy raz
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.