Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 1 rok później...
  • 4 miesiące temu...

Chcę zrobić: http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=519 i mam dwie golonki które ważą 2,9 kg. po ułożeniu w naczyniu potrzebuję 5 litrów zaprawy peklującej aby mięso przykryć.

Czy według przepisu mam dodać normalną dawkę peklosoli (np. 0,085 kg/litr)?

Czy po tak krótkim (3 dni) czasie peklowania całość będzie upeklowana do kości?

Proszę pomóżcie, bo mój szwagier wyzwał mnie na pojedynek na golonki (kto zrobi lepszą).

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1-golonki/#findComment-4018
Udostępnij na innych stronach

Przy tej dawce kolor może być ale nie będzie słona . Moja propozycja awaryjne peklowanie czytaj godz. 11,08 http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=359

POZDRAWIAM

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1-golonki/#findComment-4019
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.