Krystek732 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Witam wszystkich i mam pytanie jak w temacie w jakim celu dodaje się mleka w proszku do farszu na kiełbasę i ile powinno się dodawać mleka na kilogram farszu? Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10004-w-jakim-celu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Czerwca 2014 (edytowane) krystek - śmigaj na temat parówki - tam jest napisane po co się dodaje mleko w proszku Edytowane 16 Czerwca 2014 przez EAnna Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10004-w-jakim-celu/#findComment-357845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Mleko dodaje się do parówek aby zwiększyć lepkość mięsa,ktore jest mocno rozdrobione i mogłoby się rozpadać,aby wędlina w smaku była delikatna.Natomiast mleko ma też ujemną cechę ,kiełbasa nie jest trwała. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10004-w-jakim-celu/#findComment-357856 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.