chudziak Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 29 Lipca 2014 U mnie w takiej wersji jest najchętniej spożywana https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9376-sezon-ogr%C3%B3dkowo-dzia%C5%82kowy-2014-otwarty/?view=findpost&p=362562 Natomiast kiedyś miałam nadmiar ugrilowanej cukinii w plastrach i zrobiłam zalewę octową ,włożyłam te cukinie w słoiki i zalałam octową zalewą . Niestety wszystko robiłam bez przepisu na "czuja" i na smak. Nie pasteryzowałam bo było tego niewiele więc nie wiem jak by było z dłuższym przechowywaniem . Wszystkim smakowało ale jakos nie ponowiłam próby zrobienia cukinii w tej postaci Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10124-kiedy-kupowa%C4%87-warzywa-na-przetwory/page/3/#findComment-363863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 29 Lipca 2014 Dziękuję za przepisy zrobię trochę tak i trochę tak Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10124-kiedy-kupowa%C4%87-warzywa-na-przetwory/page/3/#findComment-363886 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afryka Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 29 Lipca 2014 Dobrze jest spasteryzować w słoikach cukinię w lekko słono-słodkiej zalewie bez przypraw. Stanowić będzie bazę do wszelkich sosów, jako dodatek do pieczeni itd. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10124-kiedy-kupowa%C4%87-warzywa-na-przetwory/page/3/#findComment-363905 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.