pis67 Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 16 Listopada 2014 Widzę jeszcze wolne miejsca... Takie przypomnienie dla niezdecydowanych..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10281-28-30112014-r-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalistyczny-814/page/3/#findComment-383682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
śniegol Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 19 Listopada 2014 (edytowane) Ja z kolegą jade w piątek około 9 rano z poznania,jeśli ktoś coś to zapraszamy. 602-801-308Witam.Panowie my wyruszamy z Wroclawia jak ma ktos ochote to mamy pare wolnych miejsc. Tel 601 180455 PozdrawiamZ tymi wolnymi miejscami to kto wię?Zapłaciłem dwie osoby z tydzień temu i nadal na czarno na liście A początek to w piątek czy w sobotę od rana,jeśli piątek to o której trza być? Edytowane 19 Listopada 2014 przez śniegol Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10281-28-30112014-r-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalistyczny-814/page/3/#findComment-384307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romeciarz Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 19 Listopada 2014 Wszystko masz napisane w e-mailu, który dostałeś po zarezerwowaniu miejsca na www.szkoladomowegomasarstwa.pl. Jeśli w sobotę to około 8.00 Cytuj wszystkiego smacznego Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10281-28-30112014-r-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalistyczny-814/page/3/#findComment-384310 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 19 Listopada 2014 Przelew, też zrobiłem pewnie Maxell pokoloruje jak znajdzie czasZajęcia rozpoczynają się w piątek o 16.00 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10281-28-30112014-r-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalistyczny-814/page/3/#findComment-384311 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 19 Listopada 2014 Ja z kolegą jade w piątek około 9 rano z poznania,jeśli ktoś coś to zapraszamy. To ja bym był zainteresowany. Mam nadzieję, że kurs tym razem się odbędzie. Poczekamy na kolorowanie i ostateczną decyzję Maxella. Z tego co kojarzę to piątek jest ostatnim dniem zapisów i wpłat, więc już niedługo.Jak się kurs odbędzie to się dokładnie umówimy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10281-28-30112014-r-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalistyczny-814/page/3/#findComment-384313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 22 Listopada 2014 Cześć. Czy ktoś z organizatorów mógł by potwierdzić czy kurs się odbędzie?Do wczoraj był ostateczny termin wpłat. Niestety Maxella nie ma od ponad tygodnia na forum. Może Bagno da radę odpowiedzieć.Lista wygląda obiecująco ale nie wiem czy wszyscy wpłacili. Bardzo mi zależy na kursie, ale gdyby miał być odwołany to chciał bym wiedzieć wcześniej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10281-28-30112014-r-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalistyczny-814/page/3/#findComment-384964 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 22 Listopada 2014 Ja i Gwizdek - wpłaty poszły więc licz nas na zielono Kto jeszcze wpłacił całą kwotę a nie jest zazieleniony? Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10281-28-30112014-r-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalistyczny-814/page/3/#findComment-385002 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romeciarz Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 22 Listopada 2014 Ja wpłaciłem całość Cytuj wszystkiego smacznego Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10281-28-30112014-r-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalistyczny-814/page/3/#findComment-385018 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 22 Listopada 2014 panowie ... i panie ... do roboty, przelewać, przelewać Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10281-28-30112014-r-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalistyczny-814/page/3/#findComment-385026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 22 Listopada 2014 Drodzy Państwo, proszę dokonywać wpłat i to szybciutko, szybciutko. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10281-28-30112014-r-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalistyczny-814/page/3/#findComment-385043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 22 Listopada 2014 Jeśli wpłaty zostały dokonane to, spotkamy się w Łazach. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10281-28-30112014-r-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalistyczny-814/page/3/#findComment-385044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 22 Listopada 2014 Andrzejku, już nie mogę się doczekać wizyty u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10281-28-30112014-r-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalistyczny-814/page/3/#findComment-385047 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romeciarz Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 22 Listopada 2014 I ja już się ciesze na wspólne spotkanie Cytuj wszystkiego smacznego Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10281-28-30112014-r-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalistyczny-814/page/3/#findComment-385055 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 22 Listopada 2014 Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10281-28-30112014-r-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalistyczny-814/page/3/#findComment-385057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 23 Listopada 2014 18 i 19 wpłacili całość, 23 też. Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10281-28-30112014-r-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalistyczny-814/page/3/#findComment-385168 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trombek Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 23 Listopada 2014 No to i ja dodam, że poza plecami mojej pierwszej żony dokonałem zapisu na kurs (12) i wniosłem stosowną, pełną opłatę (w dwóch co prawda ratach, ale zawsze). Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10281-28-30112014-r-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalistyczny-814/page/3/#findComment-385252 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
śniegol Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 24 Listopada 2014 co z tym kolorowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10281-28-30112014-r-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalistyczny-814/page/3/#findComment-385393 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 24 Listopada 2014 Produkty do wykonania na kursie:1. Wędzonki ( baleron, boczek, polędwica, szynka ) dojrzewające.2. Kiełbasa cienka (gruba) dojrzewająca.Tematy do omówienia na kursie:1. Znaczenie wilgotności powietrza w produkcji wędlin dojrzewających2. Dobór surowca do produkcji wędlin dojrzewających.3. Rola pH mięsa w jakości wyrobów dojrzewających.4. Znaczenie kwasu mlekowego w jakości produkcji wędlin dojrzewających.5. Omówienie poszczególnych faz produkcji wędlin dojrzewających.6. Wady wędlin dojrzewających. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10281-28-30112014-r-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalistyczny-814/page/3/#findComment-385629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 24 Listopada 2014 Może nie pokolorowani, ale widzę, że Andrzej rozpisuje plan kursu - znaczy się odbędzie. SUPER!!!Długo na niego czekałem. We wstępnych informacjach było, że jeszcze na kursie wykonamy coś podrobowego: kaszanka, salceson. Czy to jest nadal aktualne?? Fajnie było by przywieźć coś do domu, co by można zjeść bez dojrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10281-28-30112014-r-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalistyczny-814/page/3/#findComment-385665 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 25 Listopada 2014 Fajnie było by przywieźć coś do domu, co by można zjeść bez dojrzewania. Zapekluj sobie parę kawałków mięcha, przywieź i na miejscu sobie uwędzisz. Do soboty masz 4 dni na szybkie peklowanko Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10281-28-30112014-r-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalistyczny-814/page/3/#findComment-385685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 25 Listopada 2014 Marek dobrze prawi, jako że mi przez przypadek trafił się kawał schabu to sobie go pekluję i uwędzę Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10281-28-30112014-r-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalistyczny-814/page/3/#findComment-385699 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 25 Listopada 2014 Wiecie, że zasadą przetwórstwa mięsa na kursie jest zagospodarowanie wszystkich dostępnych surowców.Wspólnymi siłami zrobimy jakiś wyrób podrobowy. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10281-28-30112014-r-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalistyczny-814/page/3/#findComment-385896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 25 Listopada 2014 Andrzej, może jak byś miał czas to jakieś ogólne zasady, elementarne "opracowanie" do poniższych tematów byś rzuciła na pocztę. Ja wydrukuje, zbinduję oraz dostarczę na kurs.Później łatwiej będzie Nam pracować? Tematy do omówienia na kursie: 1. Znaczenie wilgotności powietrza w produkcji wędlin dojrzewających 2. Dobór surowca do produkcji wędlin dojrzewających. 3. Rola pH mięsa w jakości wyrobów dojrzewających. 4. Znaczenie kwasu mlekowego w jakości produkcji wędlin dojrzewających. 5. Omówienie poszczególnych faz produkcji wędlin dojrzewających. 6. Wady wędlin dojrzewających. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10281-28-30112014-r-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalistyczny-814/page/3/#findComment-385898 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 25 Listopada 2014 Wiecie, że zasadą przetwórstwa mięsa na kursie jest zagospodarowanie wszystkich dostępnych surowców. Wspólnymi siłami zrobimy jakiś wyrób podrobowy. Bardzo się cieszę. Do zobaczenia na kursie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10281-28-30112014-r-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalistyczny-814/page/3/#findComment-385926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
śniegol Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 26 Listopada 2014 Nadal brak oficjanej informacji kurs jest czy nie ? Może jakaś lista pokolorowana ? Rozumiem że można się domyslać że jest ale wyjazd za dwa dni więc coś by należało wiedzieć na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10281-28-30112014-r-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalistyczny-814/page/3/#findComment-385997 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.