Skocz do zawartości

28-30.11.2014 r, Wędliny dojrzewające - kurs specjalistyczny 8/14

Rekomendowane odpowiedzi

Widzę jeszcze wolne miejsca...  :cool: Takie przypomnienie dla niezdecydowanych..... 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
  • Odpowiedzi 153
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Ja z kolegą jade w piątek około 9 rano z poznania,jeśli ktoś coś to zapraszamy. 602-801-308

Witam.Panowie my wyruszamy z Wroclawia jak ma ktos ochote to mamy pare wolnych miejsc. Tel 601 180455 Pozdrawiam

Z tymi wolnymi miejscami to kto wię?

Zapłaciłem dwie osoby z tydzień temu i nadal na czarno na liście :)

A początek to w piątek czy w sobotę od rana,jeśli piątek to o której trza być?

Edytowane przez śniegol

Wszystko masz napisane w e-mailu, który dostałeś po zarezerwowaniu miejsca na www.szkoladomowegomasarstwa.pl. Jeśli w sobotę to około 8.00

wszystkiego smacznego

Ja z kolegą jade w piątek około 9 rano z poznania,jeśli ktoś coś to zapraszamy.

To ja bym był zainteresowany. Mam nadzieję, że kurs tym razem się odbędzie. Poczekamy na kolorowanie i ostateczną decyzję Maxella. Z tego co kojarzę to piątek jest ostatnim dniem zapisów i wpłat, więc już niedługo.

Jak się kurs odbędzie to się dokładnie umówimy.

Cześć. Czy ktoś z organizatorów mógł by potwierdzić czy kurs się odbędzie?

Do wczoraj był ostateczny termin wpłat.

Niestety Maxella nie ma od ponad tygodnia na forum. Może Bagno da radę odpowiedzieć.

Lista wygląda obiecująco ale nie wiem czy wszyscy wpłacili. Bardzo mi zależy na kursie, ale gdyby miał być odwołany to chciał bym wiedzieć wcześniej.

Pozdrawiam

Ja i Gwizdek - wpłaty poszły więc licz nas na zielono :) Kto jeszcze wpłacił całą kwotę a nie jest zazieleniony? ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

panowie ... i panie ... do roboty, przelewać, przelewać :)

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

Zapraszam na moją stronę

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

Zapraszam na moją stronę

No to i ja dodam, że poza plecami mojej pierwszej żony dokonałem zapisu na kurs (12) i wniosłem stosowną, pełną opłatę (w dwóch co prawda ratach, ale zawsze).

Produkty do wykonania na kursie:
1. Wędzonki ( baleron, boczek, polędwica, szynka ) dojrzewające.
2. Kiełbasa cienka (gruba) dojrzewająca.

Tematy do omówienia na kursie:
1. Znaczenie wilgotności powietrza w produkcji wędlin dojrzewających
2. Dobór surowca do produkcji wędlin dojrzewających.
3. Rola pH mięsa w jakości wyrobów dojrzewających.
4. Znaczenie kwasu mlekowego w jakości produkcji wędlin dojrzewających.
5. Omówienie poszczególnych faz produkcji wędlin dojrzewających.
6. Wady wędlin dojrzewających.

Może nie pokolorowani, ale widzę, że Andrzej rozpisuje plan kursu - znaczy się odbędzie. SUPER!!!

Długo na niego czekałem.

We wstępnych informacjach było, że jeszcze na kursie wykonamy coś podrobowego: kaszanka, salceson. Czy to jest nadal aktualne?? Fajnie było by przywieźć coś do domu, co by można zjeść bez dojrzewania.

Fajnie było by przywieźć coś do domu, co by można zjeść bez dojrzewania.

Zapekluj sobie parę kawałków mięcha, przywieź i na miejscu sobie uwędzisz. Do soboty masz 4 dni na szybkie peklowanko ;)

przysłowie chińskie

Thomas Jefferson

Zapraszam na moją stronę

Marek dobrze prawi, jako że mi przez przypadek trafił się kawał schabu to sobie go pekluję i uwędzę :)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

Wiecie, że zasadą przetwórstwa mięsa na kursie jest zagospodarowanie wszystkich dostępnych surowców.

Wspólnymi siłami zrobimy jakiś wyrób podrobowy.

Andrzej, może jak byś miał czas to jakieś ogólne zasady, elementarne "opracowanie" do poniższych tematów byś rzuciła na pocztę. Ja wydrukuje, zbinduję oraz dostarczę na kurs.Później łatwiej będzie Nam pracować? 

Tematy do omówienia na kursie: 1. Znaczenie wilgotności powietrza w produkcji wędlin dojrzewających 2. Dobór surowca do produkcji wędlin dojrzewających. 3. Rola pH mięsa w jakości wyrobów dojrzewających. 4. Znaczenie kwasu mlekowego w jakości produkcji wędlin dojrzewających. 5. Omówienie poszczególnych faz produkcji wędlin dojrzewających. 6. Wady wędlin dojrzewających.

Wiecie, że zasadą przetwórstwa mięsa na kursie jest zagospodarowanie wszystkich dostępnych surowców. Wspólnymi siłami zrobimy jakiś wyrób podrobowy.

Bardzo się cieszę. Do zobaczenia na kursie.

Nadal brak oficjanej informacji kurs jest czy nie ? Może jakaś lista pokolorowana ? Rozumiem że można się domyslać że jest ale wyjazd za dwa dni więc coś by należało wiedzieć na pewno.