mankotom Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 2 Grudnia 2014 (edytowane) wsad wg przepisu na salami wg:1. Wieprzowina kl. I nie peklowana 40%2. Wołowina kl. I nie peklowana 30 %3. Słonina nie solona 30% wyszedł mi tak jak na zdjęciu z 21.11 a dziś próbne przekrojenie wsadu z jelita, którego nie ma zdjęciu powyżejsmakowo ... bardzo dobre, z perspektywy czasu; trochę za grubo pokroiłem słoninę, ale nie ma dramatu,nie ma białego nalotu którego się spodziewałem ... może in the future,jeszcze dwa tygodnie czekania kultura startowa SBL 48 Edytowane 2 Grudnia 2014 przez mankotom Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10684-przymiarka-do-salami/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 2 Grudnia 2014 (edytowane) Teraz dobra faza na takie tematy W świetle kursu z dojrzewających kroją się znakomite loty kiełbasowe Mankotom, słonina idealnie formatowana Luxtorpedy Edytowane 2 Grudnia 2014 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10684-przymiarka-do-salami/#findComment-387559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mankotom Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Mankotom, słonina idealnie formatowana Luxtorpedy dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10684-przymiarka-do-salami/#findComment-387794 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Jeszcze nie robiłem salami ale kojarzy mi się bardziej z przekrojem zmielonym na sitku 4. Jakieś rodzaje są? A może to chorizo miało być? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10684-przymiarka-do-salami/#findComment-387814 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mankotom Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 4 Grudnia 2014 (edytowane) Ja także jeszcze nigdy nie robiłem salami to moje pierwsze , a rodzaje hmmmm ... mniemam, że i owszem, a co do oczków siatki to patrz na załącznik Edytowane 4 Grudnia 2014 przez mankotom Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10684-przymiarka-do-salami/#findComment-387861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Ja także jeszcze nigdy nie robiłem salami to moje pierwsze , a rodzaje hmmmm ... mniemam, że i owszem, a co do oczków siatki to patrz na załącznikNo OK, 4 czy 5 to drobno. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10684-przymiarka-do-salami/#findComment-387869 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 4 Grudnia 2014 (edytowane) aaależ rasowo wyglądają plasterki na chlebku z drugiego zdjęcia !! dobrze że na śniadanie miałem polędwicę a'la schinkenspeck, bo bym ślinotoku dostał, w jakich warunkach wiszą ?? Edytowane 4 Grudnia 2014 przez osid Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10684-przymiarka-do-salami/#findComment-387874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mankotom Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 4 Grudnia 2014 (edytowane) osidwobec opisu zastosowania szczepionki SBL 48: fermentation temperature highly influences the fermentation, in the range 18°C to 35°C, po nabiciu polazłem z kijami tam gdzie u mnie piec stoi, powiesiłem "batony", ustawiłem pod nimi z sześć misek z wodą i zostawiłem na 3 doby, po tym czasie przeniosłem do wędzarni, stworzyłem tam coś na kształt bankietu bogracz, zimna płyta, pancerniki, a na poważnie dwie żarówki, stąd 11 stp miska z wodą i lużny przepływ powietrza. ot i warunki Edytowane 4 Grudnia 2014 przez mankotom Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10684-przymiarka-do-salami/#findComment-387878 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.