tomek1204 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Witam - trochę poszperałem wśród starych zdjeć , i znalazłem fotki z mojej pierwszej wykonanej i jak dotąd jedynej kiełbasy jaką zrobiłem kiełbasę wykonałem jakieś 2 lata temu więc już nie pamiętam dokładnie jakie składniki,jakie proporcje itd ale jedno co pamiętam to to że starałem sie trzymać przepisu jednego pana który prezentował ją tzn składniki,proporcje,proces przygotowania, aż po wędzenie itd na filmie w youtube. Kiełbasę wędziłem dwa dni ,po ok 2godziny... jednego dnia praktycznie po ciemku a następnego popołudniu Mięso jakiego urzyłem z tego co pamiętam to było w większości wieprzowe i trochę wołowego, jedno co szczególnie zapamiętałem to to ze dodałem troche za dużo czosnku i był on dość dominującym smakiem tej kiełbasy...choć ogólnie moim i rodziny zdaniem wyszła mi całkiem dobrze i znikła w całości w parę dni,, choć fakt faktem dużo na pierwszy raz nie robiłem żeby w razie co nie zepsuć zbyt dużo towaru a tu już obiecane fotki, z wędzenia i gotowego wyrobu... od razu uprzedzę pytania że fotek z przekroju nie daje bo poprostu ich nie robiłem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10723-kie%C5%82basa-tomka/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.