Witam serdecznie , chciałbym przedstawić w kilku fotkach szynkowar który udało mi się z kompletować za nie wielkie pieniądze .
Na początku odwiedziłem skład złomu i udało mi się wyszukać kila potrzebnych rzeczy do zrobienia szynkowara , właścicielem złomowiska jest mój sąsiad ,więc miałem trochę ułatwione zadanie .
Udało mi się nawet wyszukać pojemnik GN , w sumie nie o takich wymiarach jaki szukałem ale ( z braku laku to i kit dobry )
Pojemnik o odpowiednich wymiarach zakupiłem na Allegro , koszt 43zł z przesyłką .
Do zrobienia potrzebnych jest kilka narzędzi - praktycznie każdy Facet pewnie je posiada - kątówka , wiertarka i trochę osprzętu , ja śruby do blachy przyspawałem ale równie dobrze można wywiercić otwory i przykręcić .
Zakupiłem też kilka śrub nierdzewnych , sprężyny i wziąłem się do roboty .
Czas który poświęciłem na zrobienie tych dwóch szynkowarów to jakieś cztery godzinki z przerwa na kawę .
DSCF2118.JPG 42,94 KB
53 Ilość pobrań
DSCF2120.JPG 44,73 KB
40 Ilość pobrań
DSCF2121.JPG 41,26 KB
37 Ilość pobrań
Śrub nie obcinałem, ponieważ w każdej chwili można założyć dłuższe sprężyny i robić mniejszy format .
Na tej fotce jest ten w całości z odzysku .
DSCF2127.JPG 44,06 KB
38 Ilość pobrań
Dla porównania - obydwa razem , do tego szerszego- do rantu na pojemniku mieści się trzy litry ale zawsze można zrobić mniej - wedłóg własnych potrzeb .
DSCF2128.JPG 45,55 KB
40 Ilość pobrań
Pozdrawiam i zachęcam do wykonania samemu takiego sprzętu , satysfakcja niesamowita
Użytkownik chudziak edytował ten post 13 sty 2015 - 23:41