Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Na którymś z kanałów Discovery, dają to już któryś raz z kolei. Pokazują cały proces w małej, angielskiej wytwórni. Muszę przyznać, że wygląda nieźle.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11060-pork-pie/#findComment-403097
Udostępnij na innych stronach

Na którymś z kanałów Discovery, dają to już któryś raz z kolei. Pokazują cały proces w małej, angielskiej wytwórni. Muszę przyznać, że wygląda nieźle.

No właśnie tam to zobaczyłem i mnie zaciekawiło. Mam zamiar spróbować. :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11060-pork-pie/#findComment-403099
Udostępnij na innych stronach

  • 9 miesięcy temu...

 

 

Mam zamiar spróbować. :)

 

Np to spróbowałem. :) Wyszło mi 4 sztuki. Teraz się studzą w lodówce. Jutro będzie próba smakowa. :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11060-pork-pie/#findComment-458683
Udostępnij na innych stronach

 

 

Oczywiście czekamy na fotorelację z degustacji   

:thumbsup: i opis dokładny jak wyszło :D 

Widziałem kilka razy na food network, travel channel i kuchni+ jak coś takiego robią.. fajna Angielska tradycyjna potrawa, tylko oni chyba do ciasta lubią łoju dodawać :P Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11060-pork-pie/#findComment-458762
Udostępnij na innych stronach

 

 

oni chyba do ciasta lubią łoju dodawać

AndrzejK robi ciasteczka na smalcu. Nie jest to łój, ale masło też nie.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11060-pork-pie/#findComment-458765
Udostępnij na innych stronach

Nie próbowałem nigdy oryginału, to nie wiem jakie powinny być. :)

Ale moje są jak najbardziej jadalne, może tylko lekko farsz za słony, dałem 18 g soli na 1 kg masy mięsnej. Ciasto jest takie twardawe-kruche.

Taka moim zdaniem przekąska, np. na drugie śniadanie albo na pierwsze. Myślę, że jeszcze kiedyś zrobię.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11060-pork-pie/#findComment-458768
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.