Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie jak to jest z tymi watami ,moja maszynka tez 8 ma 260 watt a jest dwa razy wieksza niz zelmer , cala jest z nierdzewki i ma wszystkie przekladnie z metalu no i kosztuje pewnie ze 3 razy tyle co zelmer aa taka sama moc.Wiec pytanie czy producenci zawyzaja czy zmniejszaja mac na potrzeby reklamowe, Edytowane przez agn
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11161-sitka-do-zelmera-987/page/2/#findComment-407809
Udostępnij na innych stronach

Dla mnie najważniejsze,że zelmer 987 daje radę i jestem z efektów jego działania usatysfakcjonowany.Niemniej jednak poczekam,może ktoś rozgarnięty elektrycznie wyjaśni jak to jest z  tymi Wattami.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11161-sitka-do-zelmera-987/page/2/#findComment-407883
Udostępnij na innych stronach

no ja kupuje tu: www.lemproducst.com , nie wiem czy wysylaja do polski ale ich produkty mozna tez na amazonie kupic ktory chyba wysyla do pl.

salvinox ponoc nie do zajechania nozyk z tej stali kosztuje 24$ sitka to samo.

zreszta salvinox to wloska firma ktora robi sitka i nozyki chyba jakosciowo jedne z najlepszych na swiecie

Edytowane przez agn
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11161-sitka-do-zelmera-987/page/2/#findComment-407930
Udostępnij na innych stronach

 

Witam,rozstałem się bez żalu ze swoją 32-jką i zakupiłem Zelmera 987.W zestawie są tylko 3 sitka o średnicach oczek fi 2.7,fi 4 i fi 8 a ja chciałbym skorzystać z przepisy Arkadiusza w którym używa sitek z oczkami fi 20.I tu moje pytanie,ile oczek fi 20 powinno znajdować się w sitku,jedno,dwa,trzy a może i więcej?Jeżeli ktoś dorabiał sobie sitka i ma w tej materii jakieś doświadczenie to proszę o odpowiedź.Czekam również na sugestie jakie rozmiary najbardziej są przydatne w przygotowywaniu wędlinek domowych.

Cześć,ja też odstawiłem alfę oraz nadziewarkę żeliwną do piwnicy z racji wygody. Robię jednorazowo 5-10kg kiełby na raz i wszystko na zelmerku 8.

 

Dam Ci mój patent na kabasony z zelmerka:)

 

Mięso pokrój w kostkę 4x4cm i zapekluj.

 

Później tłuste na szarpak(fasolkę), który dokupisz bez problemu,dodajesz przyprawy,płyny i wymieszaj tłuste z szarpaka z chudym w kostkę. Odstaw na kilka godzin do lodówki i schłodzone nadziewasz ale zamiast tego plastikowego kółka zakładasz szarpak i lejek. Zakładasz jelita baranie i bezpośrednio nadziewasz farsz w postaci tłuszcz z szarpaka i mięso pokrojone w kostkę.

 

Jak coś niezrozumiale napisałem to wyjaśnię :)

 

Witam serdecznie, proszę powiedzieć czy nie chciałby Pan odsprzedać alfy, która trafiła do piwnicy??

Odkupię alfe 22 lub 32

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11161-sitka-do-zelmera-987/page/2/#findComment-408297
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.