Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Jestem tu nowy i szukam porady...

 Powiedzcie, jak przerobić nadziewarkę poziomą na pionową? Da się?

Z góry dziękuję za odpowiedzi. 

Pozdrawiam.

 

Ps. Tutaj zdjęcie mojej kiełbaśnicy. post-71358-0-18347000-1427057882_thumb.jpg

Edytowane przez Maxell
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11377-da-si%C4%99-dokona%C4%87-przer%C3%B3bki/
Udostępnij na innych stronach

Kolego wszystko da się przerobić , ale to już nie te czasy , oglądam to urzadzenie , uważam , ze szkoda czasu kup sobie Roslera -3 litrowego za przyzwoite dwie stówki , bedziesz miał spokoj i pozytek , Pozdrawiam

Edytowane przez Pacan Wojciech
Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11377-da-si%C4%99-dokona%C4%87-przer%C3%B3bki/#findComment-415019
Udostępnij na innych stronach

 

 

Powiedzcie, jak przerobić nadziewarkę poziomą na pionową? Da się?

 

Może być problem , zbyt dużo kosztownych zabiegów , najprościej będzie ją sprzedać i kupić pionową

Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ]
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11377-da-si%C4%99-dokona%C4%87-przer%C3%B3bki/#findComment-415021
Udostępnij na innych stronach

Kolego wszystko da się przerobić , ale to już nie te czasy , oglądam to urzadzenie , uważam , ze szkoda czasu kup sobie Roslera -3 litrowego za przyzwoite dwie stówki , bedziesz miał spokoj i pozytek , Pozdrawiam

 

 Za 149,00 zł. Wojciechu, tylko 149,00 pln. :D  http://allegro.pl/profesjonalna-nadziewarka-do-kielbasy-3kg-silikon-i5187809497.html

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11377-da-si%C4%99-dokona%C4%87-przer%C3%B3bki/#findComment-415074
Udostępnij na innych stronach

 

 

Za 149,00 zł. Wojciechu, tylko 149,00 pln. :Dhttp://allegro.pl/pr...5187809497.html

ale to chyba nie ta solidność i jakość... :sleep:

My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/

But what was the first

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11377-da-si%C4%99-dokona%C4%87-przer%C3%B3bki/#findComment-415292
Udostępnij na innych stronach

Tak wygląda moja nadziewarka po małym "tuningu" którego koszt wynosi ok. 20,00 zł. i troszkę podstawowych zdolności manualnych :D . Jeżeli więc kogoś nie stać na wydanie 500-700 zł. na nadziewarkę, to może sobie kupić tubkę silikonu, cz też kleju do szyb samochodowych, i tuning wykonać, dzięki temu będzie się mieć bardzo dobrą nadziewarkę za tzw. "psie pieniądze". Sprawdzone i spisuje się od wielu miesięcy doskonale.

 

 

post-49725-0-35937500-1427178125_thumb.jpg

post-49725-0-69959000-1427178203_thumb.jpg

post-49725-0-91497200-1427178230_thumb.jpg

post-49725-0-37684200-1427178258_thumb.jpg

post-49725-0-08754400-1427178275_thumb.jpg

post-49725-0-60502900-1427178315_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11377-da-si%C4%99-dokona%C4%87-przer%C3%B3bki/#findComment-415362
Udostępnij na innych stronach

Właśnie przed chwilą skończone nadziewanie 12 kg. "Świątecznej Białej" , tą właśnie nadziewarką, jednoosobowo, czas nadziewania kilkanaście minut. W związku z tym iż padały już wcześniej pytania odnośnie nadziewania tym sprzętem kabanosów, to pragnę powiedzieć że kabanosy nadziewa się nią tak samo sprawnie jak kiełbaskę, i nie nastręcza to żadnych problemów. Przełożenie jest dobrane bardzo dobrze i w związku z tym, po dokonaniu wklejenia tuby w podstawę przy pomocy silikonu akwaryjnego,  nadziewanie idzie szybko, sprawnie i lekko.

post-49725-0-18020500-1427188900_thumb.jpg

post-49725-0-08751300-1427188928_thumb.jpg

post-49725-0-05433400-1427188957_thumb.jpg

post-49725-0-19758700-1427188985_thumb.jpg

Edytowane przez sverige2
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11377-da-si%C4%99-dokona%C4%87-przer%C3%B3bki/#findComment-415396
Udostępnij na innych stronach

No właśnie dla siebie robię surową, pakuję próżniowo i zamrażam. Parzę kiedy mam ochotę i mam pyszną świeżą kiełbaskę. Choć smażoną na patelni, to wolę jak jest przedtem sparzona, tylko tak nie do końca, i sobie tylko pięknie jeszcze obrumieniam i ew. cebulki duszonej dodaję.

Tym razem jest robiona dla rodziny i przyjaciół, i niestety, ale 99% zjadaczy białej, nie ma najzieleńszego pojęcia o parzeniu, i psują tylko kiełbasę gotując ją. Dla tego więc właśnie zdecydowanie wolą jak ją osobiście, zgodnie ze sztuką przygotuję i sparzę, a oni jedzą często na zimno a czasami sobie odgrzewają, czy odsmażają. Do święconek też potrzebują gotową sparzoną. Po tym jak sobie popróbowali białej z Polskiego sklepu, to słuchać o niej nie chcą i mówią że kotki i pieski można nią najwyżej karmić.

Tak więc gotowa, parzona jest na specjalne życzenie "konsumentów" :D.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11377-da-si%C4%99-dokona%C4%87-przer%C3%B3bki/#findComment-415475
Udostępnij na innych stronach

MAm taką samą nadziewarkę , nie mam zastrzeżen do jej pracy ostatnio robiłem 18 kg sląskiej , sam nadziewałem bez żadnej pomocy .Uważam ,że lepszego sprzetu do 30kg na jeden wssad niema co kupować .Pozdrawiam

Edytowane przez Pacan Wojciech
Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11377-da-si%C4%99-dokona%C4%87-przer%C3%B3bki/#findComment-415478
Udostępnij na innych stronach

Wojciechu, ja też nie narzekam i pisałem o tym wielokrotnie, pokazując innym kolegom jak można sobie przy pomocy jednej  tubki silikonu, i jednej śrubki z nakrętką, nadziewarką stuningować, odpowietrznik dorobić i mieć bardzo dobry sprzęt za tzw. grosze. Już wielu kolegów z tego skorzystało, i bardzo sobie teraz nadziewarkę chwali, tak jak Ty czy ja, choć wiadomo że to nie "Mercedes" jak te za 500 czy 700 zł.. Ostatecznie nie mam takiego "węża w kieszeni" że gdy była potrzeba, aby nabyć sobie coś większego za kilka stówek, ale skoro ten sprzęt spisuje się jak trzeba, ma sporą pojemność 3 l. chodzi lekko, jest nie za duża, bardzo poręczna, łatwa do schowania, tłok bardzo sztywny i szczelny, to nie widzę konieczności aby nabywać inną.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11377-da-si%C4%99-dokona%C4%87-przer%C3%B3bki/#findComment-415482
Udostępnij na innych stronach

Oj Jarku cud malina ta Twoja biała

 

ale 99% zjadaczy białej, nie ma najzieleńszego pojęcia o parzeniu, i psują tylko kiełbasę
 oj to to, ;) a co do tego tuningu to rację masz w zupełności, gdybym kupował to też bym sobie kupił taką, na co jednak się nie zanosi, nie chcę robić przykrości mojej LP, która wręcz uwielbia wspólną pracę przy wędlinkach :D

Pozdrawiam Zbigniew  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11377-da-si%C4%99-dokona%C4%87-przer%C3%B3bki/#findComment-415625
Udostępnij na innych stronach

Już pisałem i koledzy też  Ci doradzali

 

 

 

damian28392, dnia 22 Marz 2015 - 21:58, napisał: Powiedzcie, jak przerobić nadziewarkę poziomą na pionową? Da się? Może być problem , zbyt dużo kosztownych zabiegów , najprościej będzie ją sprzedać i kupić pionową
Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ]
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11377-da-si%C4%99-dokona%C4%87-przer%C3%B3bki/#findComment-415854
Udostępnij na innych stronach

a powiecie koledzy jak można przerobić ją na pionową to bym sie pobawił i bym przerobił tylko nie wiem jak i prosze was koledzy o porade

Nie bardzo można tutaj Ci pomóc, według mnie i nie tylko, nie warta skórka wyprawki zbyt dużo roboty i co za tym idzie koszty rosną, jedź po prostu na poziomej :)

Edytowane przez Baca

Pozdrawiam Zbigniew  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11377-da-si%C4%99-dokona%C4%87-przer%C3%B3bki/#findComment-415862
Udostępnij na innych stronach

damian28392 , " czegoś się napił " doświadczeni koledzy nie tylko masarze amatorzy ,ale ludzie posiadający konkretne zawody i doswiadczenie piszą Ci ,że nie opłaca się przerabiać ,ale jeśli chcesz to odpowiem CI jak mi  odpowiada projektant budowlaniec , chcesz projekt to zamów i zapłac pierwsza cześc to bedzie projekt budowalny , a potem zrobimy projekt wykonawczy i też zapłacisz , czy nie czujesz tego ze jak zaczniemy przerabiać to zbudujemy nowe urzadzenie , Idz i kup nowa nadziewarke lub pracuj na tej " protezie " , ilość przeróbek i czasu wykracza poza normalną możliwość porady na forum. Pozdrawiam

Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11377-da-si%C4%99-dokona%C4%87-przer%C3%B3bki/#findComment-415877
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.