piotr118 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 27 Marca 2015 Witam wedze pierwszy raz trochę się denerwowałem ale jest spoko .Tylko pytanie wedze w temperaturze 60 -65 stopni ,ale chciałbym zrobić tak żeby nie parzyc tego na ile podnieś temperaturę i kiedy żeby było dobrze i szynki i boczki się podpiekly Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11417-witam-szanowna-bra%C4%87-dorad%C5%BA/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 27 Marca 2015 (edytowane) do osiągnięcia wewnątrz temp 68 stopni jak nie masz sondy to tak 1-1,5 godziny temperatura dymu 80 stopni . (zależy od wielkości wędzonki ) . Wędzisz w stosunkowo wysokiej temp wiec powinno "styknąć" wiec może krócej . Mam wątpliwości co Twojego pomiaru (mały rozrzut chyba ze DG i grzałka ale nie sądzę ) , albo masz super wędzarnie , albo super ją prowadzisz albo jedno i drogie . W przyszłości proponował bym najpierw temat opracować teoretycznie a następnie wędzić , równoczesne wędzenie (robienie kiełbas itp) i podpytywanie na forum może skończyć się awaria Edytowane 27 Marca 2015 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11417-witam-szanowna-bra%C4%87-dorad%C5%BA/#findComment-416273 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.