roger Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 4 Września 2015 Ale solanka mocniejsza Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11996-pierwsze-wedzenie-wyrob%C3%B3w-pomoc/page/3/#findComment-443107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz_2015 Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 4 Września 2015 Ale solanka mocniejsza Oczywiście że tak, ale powód zbyt słonego wyrobu jakiś musi być - na pewno nie stężenie solanki w tym temacie zalecane.Pytanie jeszcze jedno - jakość mięsa?Czy nie było czymś nastrzykiwane i jego waga stała się sumą mięsa i wody? Jeżeli trafiły się tam również dodatki typu fosforany lub inne, to wtedy wchłonięcie solanki mogło być znacznie ponadnormatywne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11996-pierwsze-wedzenie-wyrob%C3%B3w-pomoc/page/3/#findComment-443108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 4 Września 2015 A może najprostszy z możliwych czyli smak i preferencje słoności Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11996-pierwsze-wedzenie-wyrob%C3%B3w-pomoc/page/3/#findComment-443111 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz_2015 Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 4 Września 2015 A może najprostszy z możliwych czyli smak i preferencje słonośc Pewnie Roger masz rację, ale nie chce mi się wierzyć, że solanka 10% i czterodniowe peklowanie może dać efekt nadmiernej słoności wyrobu, stąd też moje teorie spiskowe. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11996-pierwsze-wedzenie-wyrob%C3%B3w-pomoc/page/3/#findComment-443115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.