Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ale solanka mocniejsza ;)

 

Tapniete z GT-I9500

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11996-pierwsze-wedzenie-wyrob%C3%B3w-pomoc/page/3/#findComment-443107
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

 

 

Ale solanka mocniejsza

Oczywiście że tak, ale powód zbyt słonego wyrobu jakiś musi być - na pewno nie stężenie solanki w tym temacie zalecane.


Pytanie jeszcze jedno - jakość mięsa?

Czy nie było czymś nastrzykiwane i jego waga stała się sumą mięsa i wody? Jeżeli trafiły się tam również dodatki typu fosforany lub inne, to wtedy wchłonięcie solanki mogło być znacznie ponadnormatywne.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11996-pierwsze-wedzenie-wyrob%C3%B3w-pomoc/page/3/#findComment-443108
Udostępnij na innych stronach

A może najprostszy z możliwych czyli smak i preferencje słoności ;)

 

Tapniete z GT-I9500

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11996-pierwsze-wedzenie-wyrob%C3%B3w-pomoc/page/3/#findComment-443111
Udostępnij na innych stronach

 

 

A może najprostszy z możliwych czyli smak i preferencje słonośc

Pewnie Roger masz rację, ale nie chce mi się wierzyć, że solanka 10% i czterodniowe peklowanie może dać efekt nadmiernej słoności wyrobu, stąd też moje teorie spiskowe.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11996-pierwsze-wedzenie-wyrob%C3%B3w-pomoc/page/3/#findComment-443115
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.