Skocz do zawartości

na sucho / na mokro / na oba sposoby


Rekomendowane odpowiedzi

Mógłby ktoś skrobnąć taki podział mięs co peklujemy wyłącznie na mokro, co wyłącznie na sucho, a co można na oba sposoby ?

Dla wytrawnego zadymiacza to niewielka robota, a wygrzebanie takich informacji z czeluści forum zajmie masę czasu. 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12291-na-sucho-na-mokro-na-oba-sposoby/
Udostępnij na innych stronach

wygrzebanie takich informacji z czeluści forum zajmie masę czasu

 

Wcale nie schowane.. :D

Kliknij .. Forum --- Dla poczatkujacych -- Peklowanie ...

 

Zreszta przelec ten temat do samego konca   :tongue:

Edytowane przez Gregtom
Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12291-na-sucho-na-mokro-na-oba-sposoby/#findComment-457026
Udostępnij na innych stronach

Np wyłącznie na sucho  mięso na kiełbasy .

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12291-na-sucho-na-mokro-na-oba-sposoby/#findComment-457034
Udostępnij na innych stronach

Nie mam konkretnego zapytania. Ale jak np. przyszedł mi do głowy dzisiaj pomysł na pierś z indyka to zaczęło się grzebanie w forum. I wydaje mi się, że można i tak i tak. Ale pewności nie mam. Innym razem pomyśle znowu o czymś innym czego jeszcze nie robiłem i coś pewnie znajdę o peklowaniu. Ale może nie wszystko. Może znajde, ze robi się na mokro, a wszyscy będą robic na sucho :). Czytam te forum od wiosny. Mam wrażenie, że przeczytałem już cały internet :). Ale wszystko to się miesza i plącze i jak później chce coś znaleźć ponownie to szukam i znaleźć nie mogę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12291-na-sucho-na-mokro-na-oba-sposoby/#findComment-457056
Udostępnij na innych stronach

Jak brzmi sztuka to jedno a kubki smakowe - to drugie :)

Wiele pytań teoretycznych się rozjaśnia w praktyce. Raz zapekluj na mokro innym razem na sucho a kolejnym nie pekluj - tylko sól - i indyka masz jak na dłoni :) Zawsze tak samo to jest w markecie. Mając podstawy na prawdę można sobie samemu poradzić a nawet opisać i pokazać efekty.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12291-na-sucho-na-mokro-na-oba-sposoby/#findComment-457097
Udostępnij na innych stronach

Nie ma sztywnego podziału.

Większość elementów możesz peklowac i jednym i drugim sposobem. Cześć ludzi preferuje mokre, a niektórzy suche peklowanie. Ja np większość robię na mokro. Niekiedy polędwiczki i boczki na sucho bo taki kaprys.

 

Jedynie mięsa na kiełbasy powinno się peklowac na sucho. Reszta zależy od Ciebie.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12291-na-sucho-na-mokro-na-oba-sposoby/#findComment-457138
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.