rademar Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Listopada 2015 Mógłby ktoś skrobnąć taki podział mięs co peklujemy wyłącznie na mokro, co wyłącznie na sucho, a co można na oba sposoby ?Dla wytrawnego zadymiacza to niewielka robota, a wygrzebanie takich informacji z czeluści forum zajmie masę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12291-na-sucho-na-mokro-na-oba-sposoby/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Listopada 2015 (edytowane) wygrzebanie takich informacji z czeluści forum zajmie masę czasu Wcale nie schowane.. Kliknij .. Forum --- Dla poczatkujacych -- Peklowanie ... Zreszta przelec ten temat do samego konca Edytowane 17 Listopada 2015 przez Gregtom Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12291-na-sucho-na-mokro-na-oba-sposoby/#findComment-457026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademar Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Listopada 2015 Masz na myśli "Peklowanie - kilka uwag dla początkujących" ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12291-na-sucho-na-mokro-na-oba-sposoby/#findComment-457027 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Listopada 2015 Tak... Ja tam siedze do teraz .. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12291-na-sucho-na-mokro-na-oba-sposoby/#findComment-457028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademar Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 17 Listopada 2015 To jak tam siedzisz to może natknąłeś się na post, który odpowiada na moje pytanie i możesz tu podrzucić nr. posta ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12291-na-sucho-na-mokro-na-oba-sposoby/#findComment-457030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Listopada 2015 Grrrr.. Siedze tam juz 5 lat i Ciebie tez zapraszam... Bedzie razniej. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12291-na-sucho-na-mokro-na-oba-sposoby/#findComment-457031 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 17 Listopada 2015 Napisz co chcesz peklować, będzie łatwiej odpowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12291-na-sucho-na-mokro-na-oba-sposoby/#findComment-457032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 17 Listopada 2015 Np wyłącznie na sucho mięso na kiełbasy . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12291-na-sucho-na-mokro-na-oba-sposoby/#findComment-457034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademar Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 17 Listopada 2015 Nie mam konkretnego zapytania. Ale jak np. przyszedł mi do głowy dzisiaj pomysł na pierś z indyka to zaczęło się grzebanie w forum. I wydaje mi się, że można i tak i tak. Ale pewności nie mam. Innym razem pomyśle znowu o czymś innym czego jeszcze nie robiłem i coś pewnie znajdę o peklowaniu. Ale może nie wszystko. Może znajde, ze robi się na mokro, a wszyscy będą robic na sucho . Czytam te forum od wiosny. Mam wrażenie, że przeczytałem już cały internet . Ale wszystko to się miesza i plącze i jak później chce coś znaleźć ponownie to szukam i znaleźć nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12291-na-sucho-na-mokro-na-oba-sposoby/#findComment-457056 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech25 Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 18 Listopada 2015 Jak brzmi sztuka to jedno a kubki smakowe - to drugie Wiele pytań teoretycznych się rozjaśnia w praktyce. Raz zapekluj na mokro innym razem na sucho a kolejnym nie pekluj - tylko sól - i indyka masz jak na dłoni Zawsze tak samo to jest w markecie. Mając podstawy na prawdę można sobie samemu poradzić a nawet opisać i pokazać efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12291-na-sucho-na-mokro-na-oba-sposoby/#findComment-457097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 18 Listopada 2015 Nie ma sztywnego podziału. Większość elementów możesz peklowac i jednym i drugim sposobem. Cześć ludzi preferuje mokre, a niektórzy suche peklowanie. Ja np większość robię na mokro. Niekiedy polędwiczki i boczki na sucho bo taki kaprys. Jedynie mięsa na kiełbasy powinno się peklowac na sucho. Reszta zależy od Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12291-na-sucho-na-mokro-na-oba-sposoby/#findComment-457138 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademar Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 18 Listopada 2015 ok, dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12291-na-sucho-na-mokro-na-oba-sposoby/#findComment-457155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.