SMORODINA Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Naleśniki żmudzkie Ciasto: 30 dkg mąki 1 piwo 1/2 litra 1 jajo sól. Farsz: Ryba wędzona 1 szt jajo 1 szt, koper 1 pęczek cebula drobno posiekana 1 szt, piwo, sól, pieprz kwaśna śmietana do polania Rybę rozdrobnić dodać wszystkie składniki wymieszać, piwem regulować gęstość farszu musi być smarowny. Tok postępowania jak przy normalnych naleśnikach. Smacznego Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1233-sledzie-w-cie%C5%9Bcie/page/2/#findComment-25429 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aglod Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Jeszcze tyle dni do świąt. A chęć na śledzie w cieście już dzisiaj była przeogromna. Po długim moczeniu nasze kolacyjne placuszki w wykonaniu Wnuczka gotowe. Nasz półtoraroczny synek zjadł około 5. :tongue: Teraz tylko ciągle pije bo śledzie mimo moczenia były dosyć słone. Cytuj Podjadającym farsz skrytożercom mówimy NIE!!!http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1233-sledzie-w-cie%C5%9Bcie/page/2/#findComment-25509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusy Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Witajcie!Mój Teść robi takie śledzie na każdą Wigilię.Używa do tego tylko śledzi pełnych takich "z beczki".Roboty z oprawianiem jest do cholery i trochę ale warto.Przed oprwawianiem śledzie moczy się kilkanaście godzin,ale muszą być wyrażnie słone.Po osuszeniu Teść panieruję je w gęstym cieście naleśnikowym (na Wigilię nie dodaje piwa do ciasta!),i smarzy na oleju tłoczonym na zimno,takim zielonym który jest w sprzedaży tylko na te Święta.Podaje się je na zimno z sosem chrzanowym (chrzan-najlepiej tarty-cukier,śmietana).To jest rewelacja! :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1233-sledzie-w-cie%C5%9Bcie/page/2/#findComment-25544 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 22 Grudnia 2007 witam tak narobiliscie smaka na te sledzie ze o 18.00 musialem je zakupic,nastepnie do moczenia w wodzie a potem o godz.21,30 do ciasta i zostaly usmazone i zjedzone na fotce widac reszte z wieczornej uczty.polecam bardzo dobre. pozdrawiam Marek & Kasia i Marcelinka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1233-sledzie-w-cie%C5%9Bcie/page/2/#findComment-25924 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetes Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Witam!Faktycznie, te smażone śledziki są fantastyczne. Smakują nawet tym którzy nie są miłośnikami śledzia.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1233-sledzie-w-cie%C5%9Bcie/page/2/#findComment-26130 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Dziś zostało mi parę sztuk takich śledzików, ponieważ były to małe kawałki, wiec potraktowałem je jak uszka do barszczu. Nawet ze smakiem zjadłem. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1233-sledzie-w-cie%C5%9Bcie/page/2/#findComment-26131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gienek Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Tym sposobem można smażyć ryby inne jeden warunek,muszą być filety bez ości.Bardzo dobre są też grzyby smażone w cieście.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1233-sledzie-w-cie%C5%9Bcie/page/2/#findComment-26161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Witam Jeszcze można dołożyć kiełbaskę w cieście no i pieczarki w cieście . Bardzo dobre . Oczywiście ciasto takie jak na naleśniki . Serdecznie pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1233-sledzie-w-cie%C5%9Bcie/page/2/#findComment-26173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekgks Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 28 Grudnia 2007 czy można użyć matiasów? czy tylko zielone śledzie? Cytuj mniamniam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1233-sledzie-w-cie%C5%9Bcie/page/2/#findComment-26213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 29 Grudnia 2007 czy można użyć matiasów?Jak najbardziej możesz ich użyć. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1233-sledzie-w-cie%C5%9Bcie/page/2/#findComment-26215 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.