bilu72 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Bigos z czerwonej kapusty. Grzegorza Sobel „Przy wrocławskim stole”, przepis na popularny w XIX wieku bigos wrocławski z czerwonej kapusty przedstawia się tak:„Poszatkować 2 małe główki kapusty, dodać szklankę wody, pół kostki masła, sok z 1,5 cytryny, 100 g rodzynek, 0,5 kg obranych i grubo pokrojonych słodkich jabłek, 4 łyżki cukru, 3 łyżeczki maggi, łyżeczkę octu winnego. Dusić 1,5 godz. pod przykryciem, w razie potrzeby dolewać wody. Po ugotowaniu dodać soli i pieprzu do smaku. Kto nie może obejść się bez mięsa, może dodać kiełbasy, wołowiny lub wieprzowiny pokrojonej w kostkę.” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.