Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 5 lat później...
To jak to jest w końcu z tym dojrzewaniem sera zapakowanym próżniowo? Warto to stosować do serów dojrzewających? Czy się nie nadaje bo musi ser oddychać?
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12431-p%C4%99kanie-sk%C3%B3rki-przy-schni%C4%99ciu/page/2/#findComment-766694
Udostępnij na innych stronach

A ktoś porównywał smak sera z jednego ważenia zapakowany próżniowo, a drugi zawoskowany? Przeczytałam też jednej z książek, żeby nakładać olej lniany na ser dojrzewający z gładką skórka. Nie rozumiem tego za bardzo. Smarować nim w trakcie dojrzewania by nie pękał?
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12431-p%C4%99kanie-sk%C3%B3rki-przy-schni%C4%99ciu/page/2/#findComment-767064
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.