Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Tzn co się może stać?

 

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera...

 

  • Odpowiedzi 277
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Mój Boże bierzesz się za stosowanie chemii pojęcia nie mając o zagrożeniach  :( 

 

Tutaj masz kartę produktu zapoznaj się z podstawowymi zagrożeniami:

http://www.anser.pl/pub/Karty_Charakterystyk/Soda%20Kaustyczna%20Kch%2020%2012%202013.pdf

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Tzn co się może stać?

 

 

ABC bezwzględnie

-rekawice gumowe

-okulary lub osłona na twarz

-maska w pomieszczeniach zamknietych

-osłonieta skóra

Odsyłam Cię  w google - oparzenia wodorotlenkiem sodu

To nie są obrazki do wlkejania  na forum WB  :hmm:

Myślałem że coś gorszego,takie podstawy to wiem

 

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera...

 

Raczej na myśli miałem środki ostrożności,skutki oczywiście sa straszne

człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera...

 

Witajcie.

Udało mi się dziś kupić nadziewarkę firmy Oscar Cook pionowa 3kg,w zestawie zapasowy tłok ,4 lejki cena 145zł.

Ma ktoś może taką? proszę o opinie.

Pozdrawiam

post-46958-0-94055300-1453571167_thumb.jpg

post-46958-0-82635600-1453571178_thumb.jpg

post-46958-0-90284800-1453571186_thumb.jpg

post-46958-0-73148300-1453571191_thumb.jpg

post-46958-0-26206900-1453571196_thumb.jpg

człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera...

 

Standardowy Chińczyk do modyfikacji ... opinii i opisów przeróbek masz na forum kilkadziesiąt stron ;)

 

Tłok

Odpowietrzenie

Owalnosc cylindra

Uszczelka dół

 

To takie a b c ....

 

Tapniete z GT-I9500

Edytowane przez roger

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Facet pokazywał mi że w śrubce mocującej tłok jest dziurka i to jest odpowietrzenie ponoć, a teraz sprawdzałem i ten dół jest na silikonowej uszczelce

człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera...

 

To o czym w końcu jest ten temat?

O wędzarni czy nadziewarce?

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Nie chciałem nowego zakładać ale sory jak to przeszkadza...

człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera...

 

Przeszkadza, bo opcja szukaj staje się niepotrzebna, a forum staje się śmietnikiem.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Nie musisz przepraszać, przynajmniej mnie. Ja sobie poradzę na forum.

Poproś moderację o wydzielenie do osobnego tematu.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Witam.

Dziś dokonałem modyfikacji DG , a mianowicie zrobiłem popielnik nie jest za piękny ale mam nadzieje że będzie spełniał swoje zadanie, spawałem elektrodą otuloną do nierdzewki ,ma on 10cm ,ruszt zrobiony jest z sita dziurki powiększyłem i maja fi10,zaślepiłem oryginalne dziurki do podpalania śrubami z nierdzewki i zrobiłem nowe jakieś 2cm od rusztu fi10.

Tutaj zdjęcia:

post-46958-0-23011200-1453746009_thumb.jpg  post-46958-0-97701100-1453746013_thumb.jpg  post-46958-0-90019200-1453746017_thumb.jpg

post-46958-0-93529100-1453746023_thumb.jpg  post-46958-0-15479100-1453746030_thumb.jpg  post-46958-0-44468900-1453746036_thumb.jpg

post-46958-0-73170200-1453746042_thumb.jpg  post-46958-0-93116400-1453746046_thumb.jpg  post-46958-0-73528600-1453746052_thumb.jpg 

post-46958-0-80235300-1453746055_thumb.jpg  post-46958-0-90019200-1453746017_thumb.jpg

Proszę o jakieś opinie czy może to takie być.

Pozdrawiam

Edytowane przez mariusz1415

człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera...

 

Z pewnością będzie lepiej ... nawet i bez rusztu ;)

 

Tapniete z GT-I9500

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Dzięki Robert mam nadzieje że tak będzie za jakieś dwa tygodnie będzie test :p

człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera...

 

  • 1 miesiąc temu...

@mariusz1415,



I jak tam wyszło? Brakuje tu podsumowania, po tym czasie już pewnie wszystko przetestowałeś.

1.Przeróbki DG pomogły? (Mam taki sam DG -jeszcze nie śmigany.)
2. Zrobiłeś wlot powietrza jak radził Roger, pomogło? Bo są chyba sprzeczne zalecenia
Miro:
 

 

Ale ty wędziłeś z użyciem DG, a tu drzwiczki paleniska nie mają znaczenia. Na filmie widać, że dymu nie jest za dużo, a drzwiczki paleniska są minimalnie uchylone i to powinno wystarczyć.
 
3. Jak nagrzewa się wędzarnia ze wsadem?
4. I co najważniesze: jak sprawuje się "zestaw grzałka + regulator temperatury" bo od początku o to chodziło
np. Jakie wahania temperatury masz, gdzie umieściłeś sondę. Szczegóły by się przydały

Nie będę nikomu udowadniał, że koło nie jest kwadratowe.

  • 3 miesiące temu...

Witam.

Długo mnie nie było...trochę się działo urodziło mi się dziecko itd.. nie będę zanudzał, i w końcu udało mi się przetestować po tak długim czasie DG i grzałkę z regulatorem.

Grzałka z regulatorem sprawuje się bardzo dobrze ,za to z DG dalej kłopot dymu jakoś mało ,w dg pojawiają się płomienie a wędzonki są mało aromatyczne.

Zrębki mam olchowe.

Pozdrawiam wszystkich.

człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera...

 

w dg pojawiają się płomienie

W którym miejscu? Ja mam też DG, sam robiłem, też mam z popielnikiem, wcześniej miałem bez popielnika, i u mnie też pojawia się płomień (mały) na bocznych otworach ALE TYLKO w momencie jak za szybko zamykam drzwi od wędzarni, wtedy powietrze nie mogąc tak szybko ulecieć przez komin po prostu jest wpychane do DG, także szukaj problemu z przepływem powietrza.

 

 

Może wiatr wdmuchuje za dużo powietrza do komory DG,już sam nie wiem wkurza mnie to już bo kasy wydałem na to kupe a efekty mizerne Edytowane przez mariusz1415

człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera...

 

Moja wersja DG. 1l zrębków bukowych wystarcza na ok 2h pracy, a min temperatura w ocieplonej komorze wędzarni ok 7-8K wyższa od zewnętrznej. Można jeszcze przyspawać żebra z kątownika do chłodzenia dymu.

Rura kominowa 130mm, dymowa 1". Wewnątrz kawałek blachy z otworami do osłony wylotu dymu. Pracuje bez żadnych pomp, na naturalnym ciągu wg zależności im wyższa temperatura tym intensywniejsze spalanie.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160620/66520f9b44842391dee5efe8332b08d5.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160620/10a981063cc224647e5399cc3e08f1d0.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160620/d7c2f45884bba0b19f9f8a1468a424a0.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160620/2557a000c0c490582e4a4c59cdc69ae0.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160620/710eeb2a5f843d866dadb0ccd4859958.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160620/3d20809cd03ab43bceea664b709b1025.jpg

2h wędzenia w 55C i ok 30min pieczenia w 90C

Edytowane przez Vlad24

Płomienie pojawiają się przy otworach bocznych do odpalania.

Moja wersja DG. 1l zrębków bukowych wystarcza na ok 2h pracy, a min temperatura w ocieplonej komorze wędzarni ok 7-8K wyższa od zewnętrznej. Można jeszcze przyspawać żebra z kątownika do chłodzenia dymu.

Rura kominowa 130mm, dymowa 1". Wewnątrz kawałek blachy z otworami do osłony wylotu dymu. Pracuje bez żadnych pomp, na naturalnym ciągu wg zależności im wyższa temperatura tym intensywniejsze spalanie. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160620/66520f9b44842391dee5efe8332b08d5.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160620/10a981063cc224647e5399cc3e08f1d0.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160620/d7c2f45884bba0b19f9f8a1468a424a0.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160620/2557a000c0c490582e4a4c59cdc69ae0.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160620/710eeb2a5f843d866dadb0ccd4859958.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160620/3d20809cd03ab43bceea664b709b1025.jpg

2h wędzenia w 55C i ok 30min pieczenia w 90C

Masz jakiś filmik jak to dymi?

człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera...

 

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.