Maxell Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 Stycznia 2016 (edytowane) Panierowana słonina Składniki: 200 g słoniny, 1 jajko, 2 łyżki mąki, 1/2 szklanki oleju, 2 - 3 łyżki mleka, sól Wykonanie: Kroimy słoninę w kawałki o długości 5 cm, szerokości 3 cm i grubości 0,5 cm. Ubijamy białko. W innym naczyniu ubijamy żółtka z mlekiem. Do ubitego żółtka dodajemy tyle mąki, by uzyskać ciasto o podobnej konsystencji jak na naleśniki. Solimy i dodajemy ubite białka. Kawałki słoniny obtaczamy w mące, potem topimy w panierce i smażymy na mocno podgrzanym oleju. Edytowane 12 Stycznia 2016 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12518-a-mo%C5%BCe-co%C5%9B-takiego/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszQ Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Bardzo interesujące i trzeba tego spróbować.Pozdrawiam Cytuj „Lepszy domowej roboty kęsek lada jaki niźli z marketu przysmaki” – Adam Mickiewicz z moją pomocą. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12518-a-mo%C5%BCe-co%C5%9B-takiego/#findComment-468271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Słonina ze skórą wg.przepisu Maxella i kilka kawałków z dodatkiem Mozzarelli w cieście.Do brrrrrr wspaniałe Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12518-a-mo%C5%BCe-co%C5%9B-takiego/#findComment-468509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 14 Stycznia 2016 ....bilu72 - czy twardość skóry nie przeszkadzała w konsumpcji...? Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12518-a-mo%C5%BCe-co%C5%9B-takiego/#findComment-468574 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 14 Stycznia 2016 ....bilu72 - czy twardość skóry nie przeszkadzała w konsumpcji...?Na gorąco nie, natomiast na zimno jest twarda.Zrobiłem przy okazji robienia frytek ,a że miałem kawałek to postanowiłem sprawdzić przepis Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12518-a-mo%C5%BCe-co%C5%9B-takiego/#findComment-468603 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 14 Stycznia 2016 To chyba bardziej tłusty boczek jest niż słonina. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12518-a-mo%C5%BCe-co%C5%9B-takiego/#findComment-468690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minimaxi Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 7 Lutego 2016 no zjadłabym coś takiego mimo, że właśnie jestem po obiedzie Cytuj https://dmcauto.plhttp://eldorado53.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12518-a-mo%C5%BCe-co%C5%9B-takiego/#findComment-473884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.