cedro Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 30 Grudnia 2007 Witam. Przed świątecznym wędzeniem doszło mi zamówienie na ' szybko'. Szynki oraz inne mięska, po wcześniejszym solidnym nastrzyknięciu leżały w zalewie 5 dni, mimo obaw co do jakości tak expresowego potraktowania nie odczułem, większej różnicy między wyrobami,które moczyły się przez 5 tygodni. Cytuj cedro Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1263-szybkie-peklowanie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 30 Grudnia 2007 To jest prawidłowe. :wink: Nie na darmo Dziadek, Bagno i inni trudza się nad stworzeniem bezpiecznego kierunku szybszego peklowania (tabele, doswiadczenia, opracowania). Jedyna róznica jest taka, że wyroby peklowane dłużej, są trwalsze od tych peklowanych i parzonych w skróconym czasie. Nas to jednak nie dotyczy, gdyż wyroby, które tworzymy, nie mają prawa się zepsuć, choćby z uwagi na szybkość ich znikania w jednostce czasu. :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1263-szybkie-peklowanie/#findComment-26279 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.