Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Przed świątecznym wędzeniem doszło mi zamówienie na ' szybko'. Szynki oraz inne mięska, po wcześniejszym solidnym nastrzyknięciu leżały w zalewie 5 dni, mimo obaw co do jakości tak expresowego potraktowania nie odczułem, większej różnicy między wyrobami,które moczyły się przez 5 tygodni.
cedro
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1263-szybkie-peklowanie/
Udostępnij na innych stronach

To jest prawidłowe. :wink: Nie na darmo Dziadek, Bagno i inni trudza się nad stworzeniem bezpiecznego kierunku szybszego peklowania (tabele, doswiadczenia, opracowania).

Jedyna róznica jest taka, że wyroby peklowane dłużej, są trwalsze od tych peklowanych i parzonych w skróconym czasie. Nas to jednak nie dotyczy, gdyż wyroby, które tworzymy, nie mają prawa się zepsuć, choćby z uwagi na szybkość ich znikania w jednostce czasu. :wink:

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1263-szybkie-peklowanie/#findComment-26279
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.