Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o ocenę przydatności materiałów dla osób poczatkujących.

post-39694-0-55011200-1466095869_thumb.jpg

Zdjęcie: depositphotos.com

WĘDLINY DOMOWE
RECEPTURY I SPOSOBY WYTWARZANIA
/ wyroby z mięsa wołowego, wieprzowego, drobiu oraz dziczyzny/
OPRACOWANY NA PODSTAWIE FORUM „WĘDLINY DOMOWE” ORAZ
ZBIORÓW PRZEPISÓW WŁASNYCH

WYŁĄCZNIE DO UŻYTKU DOMOWEGO
Opracował
Marek Bublej
2009

Wedliny_domowe_Receptury_sposoby_wytwarzania.pdf

Edytowane przez Maxell

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12638-w%C4%99dliny-receptury-sposoby-wytwarzania-materia%C5%82y-pomocnicze/

Moim zdaniem, te materiały są bardzo pomocne. Każdy początkujący (i nie tylko)powinien przeczytać te materiały od początku do końca. Na sporo spraw z pozoru trudnych i skomplikowanych, początkujący znajdzie w tych materiałach odpowiedź. Lektura obowiązkowa  :)

Może warto byłoby nieco je zweryfikować pod kątem uzupełnienia o nowe treści, jakie pojawiły się na forum od tamtego czasu? Czy byłby ktoś chętny do zajęcia sie tematem?

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Może nie tyle drugiej części, co poprawienie i uzupełnienie tego materiału. Jeśli byłby z tym problem, to pewnie, że druga część byłaby mile widziana. :D

Poradnik ściągnięty na telefon. Teraz będe miał co czytać w drodze do pracy i z powrotem. Choć przyznam że ilość stron troche mnie zdziwiła, bo nie spodziewałem sie tak obszernego materiału :D

Grisza, zawsze możesz go sobie skrócić. ;)

• 1 miesiąc temu...

Jestem początkującym zadymiaczem, przez pewien czas pobłądziłem w dymie, robiłem błędy. Ten poradnik jest dla mnie wykładnią w momentach kiedy potrzebna jest konkretna decyzja.

Dzięki Maxell

• 4 miesiące temu...

Wędzenie to piękne zajęcie. I bardzo różnorodne. Poradnik bardzo fajny,dużo informacji. Ale im więcej czytam różnych źródeł, tym bardziej przekonuję się, że wędzenie to pewien rodzaj twórczości (jeśli traktuje się je hobbystycznie). Mnóstwo przepisów, mnóstwo parametrów wędzenia.

Praktycznie każda wędzarnia wymaga osobnego podejścia. A najważniejsze, żeby te "podejścia" były udane, smaczne i dawały satysfakcję.

Im więcej poradników, tym szerszy obszar dla modyfikacji, prób, twórczości.

Pozdrowienia dla Autora.  :clap:

Nalewki. :yes: Szynkowarki. ;) Wędzonki. :cool:

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...

Ja tez już sobie go ściągnąłem i muszę powiedzieć że zawiera bardzo cenne informację czekam na część drugą mam nadzieje że takowa będzie. Dziękuję