lysy Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 mozna to wedzic? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12642-kilka-pyta%C5%84-na-pocz%C4%85tek/page/2/#findComment-490304 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 (edytowane) mozna to wedzic?Sam podejmij decyzję.Następnym razem tydzień przed wymieszaniem solanki zacznij czytać forum.Akademia Dziadka.PolecamPozdrawiam Edytowane 8 Kwietnia 2016 przez andym Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12642-kilka-pyta%C5%84-na-pocz%C4%85tek/page/2/#findComment-490305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 jak tylko lekko śmierdzi, i bardzo Ci szkoda surowca, to możesz od razu sparzyć z dodatkiem łupin od cebuli, to podobno daje kolor - będziesz miał optycznie namiastkę wędzeniaa jak Ci nie żal, to daj psu, albo od razu wywal do kosza Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12642-kilka-pyta%C5%84-na-pocz%C4%85tek/page/2/#findComment-490306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 (edytowane) A pies to śmietnik? Edytowane 8 Kwietnia 2016 przez miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12642-kilka-pyta%C5%84-na-pocz%C4%85tek/page/2/#findComment-490307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 3 X Szkoda.. Szkoda ze tak puzno do nas trafiles..Szkoda mieska..Szkoda zdrowia aby je jesc.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12642-kilka-pyta%C5%84-na-pocz%C4%85tek/page/2/#findComment-490308 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 pies ma tak niskie pH w żołądku, że lekko nieświeże mięso mu nie szkodzi, chyba że to jakiś francuski piesek Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12642-kilka-pyta%C5%84-na-pocz%C4%85tek/page/2/#findComment-490330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 a nieda sie jakos tego uratowac moze oplukac i zasolic ponownie? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12642-kilka-pyta%C5%84-na-pocz%C4%85tek/page/2/#findComment-490334 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zepsutego, czy nadpsutego mięsa nie uratujesz.Mówi się trudno i mięso powinno wylądować w koszu na śmieci. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12642-kilka-pyta%C5%84-na-pocz%C4%85tek/page/2/#findComment-490335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Mówi się trudno i mięso powinno wylądować w koszu na śmieci. Psi takie mięsko lubią, wcześniej wymoczyć w wodzie..... A rybki w rzece czy innym akwenie jak lubią - śmietnik to nie miejsce dla mięsa.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12642-kilka-pyta%C5%84-na-pocz%C4%85tek/page/2/#findComment-490336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 śmietnik to nie miejsce dla mięsa.... Pieski tez zakopuja "miesko" a puzniej po czasie je wcinaja ze smakiem.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12642-kilka-pyta%C5%84-na-pocz%C4%85tek/page/2/#findComment-490338 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 ok dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12642-kilka-pyta%C5%84-na-pocz%C4%85tek/page/2/#findComment-490347 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12642-kilka-pyta%C5%84-na-pocz%C4%85tek/page/2/#findComment-490352 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 tak śmierdzi z lekka 6 dni w solance na 4litrow wody dalem 200g peklo soli 3 zabki czosku pare ziarenek pieprzu bylo przechowywane w temperaturze ok 7-8 stopniKolego tu masz lineczkę do tabeli.http://wedlinydomowe.pl/peklowanie/tabela-peklowania-mokrego/1327-tabela-peklowania-mokrego Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12642-kilka-pyta%C5%84-na-pocz%C4%85tek/page/2/#findComment-490368 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12642-kilka-pyta%C5%84-na-pocz%C4%85tek/page/2/#findComment-490383 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Pamiętaj, aby dwa razy sprawdzić obliczenia przed zrobieniem solanki. Do mięsa trzeba zaglądać choć raz dziennie, aby reagować na każdą zmianę stanu solanki zarówno wizualną, jak i zapachową. Mięso musi się peklować w temp. 4-6 st.C i od tego nie ma wyjątku.Jeśli będziesz tego przestrzegał, nie powinno być kłopotów.Co do Twojego mięsa: jeśli nie ma zmienionego koloru i zapach nie jest zbyt intensywny, spróbuj wymoczyć je przez parę godzin w zimnej wodzie z octem. Jeśli stan mięsa się poprawi, zamarynuj je w marynacie i upiecz w piekarniku. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12642-kilka-pyta%C5%84-na-pocz%C4%85tek/page/2/#findComment-490385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.