Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

mozna to wedzic?

Sam podejmij decyzję.

Następnym razem tydzień przed wymieszaniem solanki zacznij czytać forum.

Akademia Dziadka.

Polecam

Pozdrawiam

Edytowane przez andym

Pozdrawiam, Andrzej

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12642-kilka-pyta%C5%84-na-pocz%C4%85tek/page/2/#findComment-490305
Udostępnij na innych stronach

jak tylko lekko śmierdzi, i bardzo Ci szkoda surowca, to możesz od razu sparzyć z dodatkiem łupin od cebuli, to podobno daje kolor - będziesz miał optycznie namiastkę wędzenia

a jak Ci nie żal, to daj psu, albo od razu wywal do kosza

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12642-kilka-pyta%C5%84-na-pocz%C4%85tek/page/2/#findComment-490306
Udostępnij na innych stronach

A pies to śmietnik?  :devil:

Edytowane przez miro

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12642-kilka-pyta%C5%84-na-pocz%C4%85tek/page/2/#findComment-490307
Udostępnij na innych stronach

3 X Szkoda..   :mellow:

 

Szkoda ze tak puzno do nas trafiles..

Szkoda mieska..

Szkoda zdrowia aby je jesc.. 

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12642-kilka-pyta%C5%84-na-pocz%C4%85tek/page/2/#findComment-490308
Udostępnij na innych stronach

pies ma tak niskie pH w żołądku, że lekko nieświeże mięso mu nie szkodzi, chyba że to jakiś francuski piesek ;)

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12642-kilka-pyta%C5%84-na-pocz%C4%85tek/page/2/#findComment-490330
Udostępnij na innych stronach

Zepsutego, czy nadpsutego mięsa nie uratujesz.

Mówi się trudno i mięso powinno wylądować w koszu na śmieci.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12642-kilka-pyta%C5%84-na-pocz%C4%85tek/page/2/#findComment-490335
Udostępnij na innych stronach

 

 

Mówi się trudno i mięso powinno wylądować w koszu na śmieci.

 

Psi takie mięsko lubią, wcześniej wymoczyć w wodzie.....  :cool:  A rybki w rzece czy innym akwenie jak lubią -  śmietnik to nie miejsce dla mięsa....  :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12642-kilka-pyta%C5%84-na-pocz%C4%85tek/page/2/#findComment-490336
Udostępnij na innych stronach

 

 

śmietnik to nie miejsce dla mięsa....   
 

:thumbsup:  :thumbsup:  :thumbsup:

 

Pieski tez zakopuja "miesko" a puzniej po czasie je wcinaja ze smakiem..   :D

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12642-kilka-pyta%C5%84-na-pocz%C4%85tek/page/2/#findComment-490338
Udostępnij na innych stronach

tak śmierdzi z lekka 

6 dni w solance na 4litrow wody dalem 200g peklo soli 3 zabki czosku pare ziarenek pieprzu 

bylo przechowywane w temperaturze ok 7-8 stopni

Kolego tu masz lineczkę do tabeli.

http://wedlinydomowe.pl/peklowanie/tabela-peklowania-mokrego/1327-tabela-peklowania-mokrego

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12642-kilka-pyta%C5%84-na-pocz%C4%85tek/page/2/#findComment-490368
Udostępnij na innych stronach

Pamiętaj, aby dwa razy sprawdzić obliczenia przed zrobieniem solanki. Do mięsa trzeba zaglądać choć raz dziennie, aby reagować na każdą zmianę stanu solanki zarówno wizualną, jak i zapachową. Mięso musi się peklować w temp. 4-6 st.C i od tego nie ma wyjątku.

Jeśli będziesz tego przestrzegał, nie powinno być kłopotów.

Co do Twojego mięsa: jeśli nie ma zmienionego koloru i zapach nie jest zbyt intensywny, spróbuj wymoczyć je przez parę godzin w zimnej wodzie z octem. 

Jeśli stan mięsa się poprawi, zamarynuj je w marynacie i upiecz w piekarniku.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12642-kilka-pyta%C5%84-na-pocz%C4%85tek/page/2/#findComment-490385
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.