Skocz do zawartości

Kulinarna przygoda na statku pasazerskim Queen Elizabeth


Rekomendowane odpowiedzi

Gość ArkoGdynia

Zobaczyć aktywny wulkan.... dane jedynie ale w National Geographic... :laugh:  :devil:  :facepalm: 

 

Nie będę się powtarzał Sylwek... "zazdraszczam" i tyle... :tongue: 

 

A co do dzisiejszego menu... lunch "wieje malizną"... ale za to obiad.. to "tygryski lubią najbardziej".... kucharza za taki kawał mięcha nosił bym na rękach :tongue:  :thumbsup:  :clap:  

  • Odpowiedzi 309
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Wczorajszego wieczoru odbylem maly testing i takie szkolonko zakrapiane z zakresu SAKE jako ze wlasnie w Japoni przebywam no i musze przyznac ze to sie naprawde da pic :)

Szkolenie prowadzila pani o imieniu MICHO :)

post-77484-0-81691800-1458379494_thumb.jpgpost-77484-0-57077700-1458379516_thumb.jpg

post-77484-0-75075700-1458379534_thumb.jpgpost-77484-0-24859800-1458379544_thumb.jpg

 

 

No i tu wlasnie szykuje taka mala niespodzianke a mianowicie mam zamiar wybrac sie do gorzelni sake w miescie Osaka i oczywiscie zrobic kilka fotek aby sie z wami podzielic.

Tym czasem zapraszam tradycyjnie na obiad i kolacje !!!!

 

Lunch 21.pdfGala 3.pdf

 

Pozdrawiam Sylwester

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Na lunch - filet z makreli i sałatka grecka - zamawiam...  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.

Bardzo wszystkich przepraszam ale wlasnie taka to wiadomosc mi tu wyskoczyla :(:(:(

 

 Limit załączników został wyczerpany. Skontaktuj się z Administratorem

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

jeszcze raz przepraszam ale czekam na odblokowanie  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

:D Nie na odblokowanie, tylko na dodanie limitu. ;)

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

@Sla100,limit zwiększony.

Niestety zamieszczane przez Ciebie pliki z menu są dosyć duże, w związku z tym szybko kurczy się Twoje dostępne miejsce na serwerze.  Może po prostu zamieszczaj zdjęcia i opisy które ciekawie przedstawiają życie na statku, a ogranicz ilość plików z menu.

Jestem spowrotem dzialam i wielkie dzieki dla Admina !!!!!!

 

post-77484-0-81466400-1458481322_thumb.jpg

 

 

Dzisiaj wizyta w miescie Yokohama z kad serdecznie pozdrawiam szybki wypad do miasta i kilka fotek

Na poczatek moje statkowe menu i  kilka zdjec  lokalnych menu

Lunch 22.pdfDinner 20.pdf

post-77484-0-98906900-1458481354_thumb.jpgpost-77484-0-43972400-1458481360_thumb.jpg

post-77484-0-55730400-1458481369_thumb.jpgpost-77484-0-43127600-1458481375_thumb.jpg

post-77484-0-76153600-1458481380_thumb.jpgpost-77484-0-84301200-1458481386_thumb.jpg

 

Bardzo smieszny i specyficzny dla tego miasta jest tu sposob reklamowania restauracyjnego menu poprzez wystawianie dan w gablotach in a stolikach przed restauracjami dania wygladaja swiezo i apetycznie a to dlatego ze sa zrobione z plastiku i do zludzenia przypominaja orginaly !!!!

 

post-77484-0-48280000-1458481392_thumb.jpgpost-77484-0-05296000-1458481397_thumb.jpg

post-77484-0-83549100-1458481428_thumb.jpgpost-77484-0-23336700-1458481436_thumb.jpg

post-77484-0-36935100-1458481459_thumb.jpgpost-77484-0-29042400-1458481477_thumb.jpg

post-77484-0-18531000-1458481490_thumb.jpgpost-77484-0-06067800-1458481505_thumb.jpg

 

Prosze bardzo nawet nalane piwo w gablocie jest plastikowe J

 

post-77484-0-92361300-1458481509_thumb.jpg

 

No i oczywiscie sake bez ktorego tu ani rusz

 

post-77484-0-94008700-1458481538_thumb.jpgpost-77484-0-27953800-1458481559_thumb.jpg

post-77484-0-93308500-1458481585_thumb.jpgpost-77484-0-46487200-1458481615_thumb.jpg

post-77484-0-91115500-1458481640_thumb.jpg

 

A tu nastepna ciekawostka jest i Biala kielbasa jak i kostka rosolowa magi wiec jest ok

 

post-77484-0-46931500-1458481677_thumb.jpgpost-77484-0-67061300-1458481695_thumb.jpg

 

Bazyl poprosil o piwko z Japoni wiec prosze bardzo Bazylu zostanie dostarczone do Gasiorowa !!!

 

post-77484-0-94394900-1458481711_thumb.jpg

 

Najpepsze na koniec wiec juz napewno uda mi sie za dwa dni odwiedzic gorzelnie sake z ktorej postaram sie przeslac jak najwiecej zdjec !!!!!!!!

 

Pozdrawiam Sylwester

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Sylwek jak zwykle wiele ciekawych zdjęć :) Ciekawy przekrój kultur , również kulinarnych . Czekam na więcej :)

                                                                                                                                                                     

 

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

 

tak wiec dzisiaj dzien na morzu jutro wizyta w miescie Osaka i wycieczka do gorzelni Sake beda fotki !!!!!!!

 

Tym czasem zapraszam na Lunch i kolacje ze mna !!!!!

 

Lunch 23.pdfDinner 21.pdf

 

Pozdrawiam Sylwester


jutro sie wybieram do http://www.akashi-tai.com/eng/

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Troszeczke z opuznieniem ale jestem !!!!

 

Pozdrawiam z Osaki !!!! Dzisiejsze dzien spedzilem na wizycie z gorzelni Sake (Akashi-Tai) http://www.akashi-tai.com/eng/

 

Bardzo malutka 7 osobowa gorzelnia produkujace wyjatkowa Sake, ja swiecie bylem do tej pory przekonany ze sake to produkt destylacji, a jednak tak nie jest i jest to poprostu produkt fermentacju tak ja piwo. jak wiemy sake robi sie na bazie ryzu i tutaj nastepna ciekawostka, a taka ze ryz jest polerowany i to czym bardziej spolerowany do mniejszych rozmiarow tym lepiej dla jakosci sake. Sam srodek ziarenka ryzu jest najbardziej bogaty w skrobie a to wlasnie zamienia sie w procesie warzenia sake w potrzebny cukier jako porzywke dla fermentujacych grzybow (podobno nie drozdzy no ale to przyciez grzyby no nie) no nic tak nam to tu wytlumaczono.No nic ryz spolerowany wyplukalismy z pozostalej maki ktora powstala w procesie polerowania nastepnie sparzylismy go para przez kilka minut nastepnie schlodzilismy mieszajac i dodalismy matke z podpuszczka no i do gara i niech sie fermentuje za kilka tygodni pobutelkuja i wysla kazdemu buteleczke do domu. Ja tam swoja zabieram do Gasiorowa !!!!!!!!!!!! A teraz czas na fotki z Gorzelni zapraszam.

 

No to fury podjechaly 

post-77484-0-33585600-1458657510_thumb.jpgpost-77484-0-96347700-1458657536_thumb.jpgpost-77484-0-78641400-1458657552_thumb.jpg

 

A tu wejscie 

 

post-77484-0-66906900-1458657646_thumb.jpg

 

Obowiazkowo PHP 

 

post-77484-0-06733300-1458657682_thumb.jpg

 

i do roboty!!!!!!!!!!

 

post-77484-0-46129600-1458657719_thumb.jpgpost-77484-0-80852500-1458657734_thumb.jpgpost-77484-0-31495900-1458657767_thumb.jpg

post-77484-0-89409100-1458657796_thumb.jpgpost-77484-0-48983300-1458657815_thumb.jpgpost-77484-0-70128000-1458657838_thumb.jpg

post-77484-0-02437300-1458657862_thumb.jpg

Nastepnie parzenie 

 

post-77484-0-43946600-1458657943_thumb.jpg

 

Tutaj nowe stoly na ktorych bedzie sie wysypywalo ryz do ostygniecia

 

post-77484-0-57305200-1458658019_thumb.jpgpost-77484-0-05211600-1458658052_thumb.jpg

 

A my chlodzilismy goracy ryz tradycyjnie recznie na sitach

 

post-77484-0-74464500-1458658113_thumb.jpgpost-77484-0-43173800-1458658143_thumb.jpgpost-77484-0-93647900-1458658166_thumb.jpg

post-77484-0-90091100-1458658184_thumb.jpg

 

Byl naprawde goracy bo az mnie sie zaparowalo :)

 

post-77484-0-28660100-1458658236_thumb.jpg

 

No wiec niech sie chlodzi

 

post-77484-0-10390900-1458658301_thumb.jpgpost-77484-0-77830000-1458658338_thumb.jpg

 

A my w tym czasie udalismy sie na degustacje !!!!!!!!!!!!

 

post-77484-0-69480800-1458658395_thumb.jpgpost-77484-0-23100100-1458658443_thumb.jpgpost-77484-0-93649100-1458658469_thumb.jpg

post-77484-0-27294900-1458658491_thumb.jpgpost-77484-0-18797700-1458658518_thumb.jpgpost-77484-0-37186600-1458658542_thumb.jpg

post-77484-0-68190500-1458658566_thumb.jpgpost-77484-0-76854600-1458658595_thumb.jpgpost-77484-0-78977200-1458658626_thumb.jpg

post-77484-0-87421100-1458658649_thumb.jpgpost-77484-0-27860100-1458658682_thumb.jpg


Tak wiec degustacja trwa

post-77484-0-02852200-1458658784_thumb.jpgpost-77484-0-61705500-1458658793_thumb.jpg

post-77484-0-37783200-1458658802_thumb.jpgpost-77484-0-34614500-1458658815_thumb.jpg

 

A tu prosze stopnie spolerowania ziarna ryzu od zera brozowego do ........

 

post-77484-0-22729100-1458658874_thumb.jpgpost-77484-0-87726900-1458658892_thumb.jpg

post-77484-0-52128900-1458658908_thumb.jpgpost-77484-0-57767200-1458658934_thumb.jpg

 

No i do gara i niech sie gryzie !!!!!!!

 

Bardzo goscinny wlasciciel zaprosil nas do tradycyjnej restauracji sashimi czyli surowych przysmakow przedewszystkim ryb i owocow morza i musze sie przyznac ze to naprawde byla tradycyjna lokalna restauracja na uboczu a nie jakies turystyczne miejsce !!!!

 

Okazalo sie ze uda sie mam skosztowac sashimi z ryby tak zwanej FUGU bardzo prosze zobaczcie w zalacznikach bo to sie tego nie da opisac az ciarki po plecach przechodza ...

 

http://japoland.pl/blog/obyczaje/fugu-smiertelnie-smaczna-ryba/

 

http://facet.interia.pl/kuchnia/news-najbardziej-zabojcze-danie-na-swiecie-odwazysz-sie,nId,644347

 

Takie danie troszke z dreszczykiem emocji ale ciesze sie ze w koncu udalo mi sie posmakowac tej ryby zapraszam na zdjecia z restauracji!!!!

 

post-77484-0-33779600-1458659447_thumb.jpgpost-77484-0-77593700-1458659472_thumb.jpgpost-77484-0-52416300-1458659496_thumb.jpg

post-77484-0-71590600-1458659533_thumb.jpgpost-77484-0-14294600-1458659547_thumb.jpgpost-77484-0-32050900-1458659573_thumb.jpg

post-77484-0-21042400-1458659589_thumb.jpgpost-77484-0-65860200-1458659604_thumb.jpgpost-77484-0-96753400-1458659628_thumb.jpg

post-77484-0-27975700-1458659638_thumb.jpgpost-77484-0-45328500-1458659661_thumb.jpg

 

post-77484-0-53283000-1458658967_thumb.jpg

post-77484-0-38323600-1458658991_thumb.jpg

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

 

 

A my w tym czasie udalismy sie na degustacje !!!!!!!!!!!!
  I jak...? ''KOPIE''...? :rolleyes: ... :D;):)  Pozdrawiam :) Ps. Ostatnia fotka mówi wszystko  :thumbsup:  :cool:  :) 

Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''

post-77484-0-21435500-1458659808_thumb.jpgpost-77484-0-82948400-1458659843_thumb.jpgpost-77484-0-47802300-1458659854_thumb.jpg

post-77484-0-48750200-1458659887_thumb.jpgpost-77484-0-98274600-1458659916_thumb.jpgpost-77484-0-19022600-1458659952_thumb.jpg

post-77484-0-82430300-1458659978_thumb.jpgpost-77484-0-90522100-1458659989_thumb.jpgpost-77484-0-08947400-1458660007_thumb.jpg

post-77484-0-11465500-1458660027_thumb.jpgpost-77484-0-77873600-1458660042_thumb.jpg


post-77484-0-35319100-1458660099_thumb.jpgpost-77484-0-47221500-1458660133_thumb.jpgpost-77484-0-90568600-1458660151_thumb.jpg

post-77484-0-85432900-1458660175_thumb.jpgpost-77484-0-62649900-1458660180_thumb.jpg

 

Nastepnie szybka wizyta na lokalnym targowisku  zakupy w skepiku kolo gorzelni no i koniec czas wracac na statek pracowac i czekac na efekt 

 

post-77484-0-75631100-1458660411_thumb.jpgpost-77484-0-96083100-1458660435_thumb.jpgpost-77484-0-85287800-1458660462_thumb.jpg

post-77484-0-64994200-1458660467_thumb.jpgpost-77484-0-79339600-1458660489_thumb.jpgpost-77484-0-24039300-1458660506_thumb.jpg

post-77484-0-95192100-1458660530_thumb.jpg

 

Pozdrawiam Sylwester

 

 

A prawie bym zapomial udalo mi sie odebrac nuz do do sashimi ktory zostal zamowiony dla mnie dwa miesiace temu przez mojego znajomego. jest on wykonany taka sama metoda jak miecz samuraja , ostry ja nie wiem no ale przyda sie do nie jednego klasyfikowania mieska na kielbaski :):) :)

 

post-77484-0-39841900-1458660541_thumb.jpgpost-77484-0-13202800-1458660546_thumb.jpg

 

Pozdrawiam Sylwester

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Witam wszystkich bardzo serdecznie i zapraszam na Lunch i Dinner 

 

Niestety w dniu dzisiajszym zalonczam ostatnie menu obiadowe ale mam jeszcze trzy kolacyjne. Ale to nie koniec !!!!! zawsze jakies ciekawe kulinarne zdjecia sie znajda tak wiec kontynuje przygode na moim statku z wami wszystkimi 

 

tak wiec zapraszam 

 

Lunch 24.pdfDinner 22.pdf

 

Pozdrawiam Sylwester

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Witam serdecznie z Hiroshimy !!

post-77484-0-71776000-1458827019_thumb.jpg

 

Na poczatek menu jednak taj jak juz pisalem tylko kolacyjne :( Gala 4.pdf

 

Tak jak juz pisalem dzisiaj wizyta w Hiroshimie niestety nie bylo mi dane wyjscie na miasto dzisiaj jednak znalazlem chwilke aby wyskoczyc na tetminal a tam mila kulinarna niespodzianka !!!!

 

Na poczatek Ostrygi !!!!! Tu wlasnie sa najwieksze i najsmaczniejsze i wlasnie udalo sie ich skosztowac w postaci grillowanej 

 

post-77484-0-55784500-1458827180_thumb.jpgpost-77484-0-35956600-1458827199_thumb.jpg

post-77484-0-79737100-1458827215_thumb.jpgpost-77484-0-40341100-1458827230_thumb.jpg

post-77484-0-60591800-1458827243_thumb.jpg

 

Oastepnie Okonomijaki tutejszy przysmak w formie kanapki na cieplo 

 

post-77484-0-69098200-1458827262_thumb.jpg

post-77484-0-79559500-1458827286_thumb.jpgpost-77484-0-01907600-1458827308_thumb.jpg

 

 

No i na koniec jajecznica tak wlasnie jajecznica z kawalkami osmiornicy i szczypiorkiem. Fajny jednak sposob na zawijanie w kuleczki tu prosze kilka fotek ale mam tez filmik ktory zalacze po powrocie do domu.

 

post-77484-0-76497900-1458827377_thumb.jpgpost-77484-0-19573100-1458827400_thumb.jpg

post-77484-0-96955000-1458827424_thumb.jpgpost-77484-0-22572900-1458827454_thumb.jpg

 


post-77484-0-63364700-1458827637_thumb.jpg

 

Pozdrawiam Serdecznie Sylwester

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Kurczaki, spróbowałabym wszystkiego co dziś pokazujesz :)

                                                                                                                                                                     

 

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

 

Witam serdecznie dzisiaj dzien na morzu wiec fatek brak jutro wizyta w miescie Okinawa i to juz moj ostatni port Japonski ,

 

Tym czasem zapraszam na kolacje !!!! Dinner 23.pdf

 

A tym czasem prosze przyjac serdeczne zyczenia zdrowych i spokojnych swiat wielkanocnych ode mnie i calej mojej rodziny !!!!!!!

 

 

Wszëtczégò nôlepszégò,
jôjeczka smacznégò,
co leżi w kòszikù
i dzecuszka spikù.
Farwné niech bãdze
i striszczi mô wszãdze,
kò szmakac mdze wszëtczim
i cãżczim, i letczim,
bò wiedno je miło 
zjesc jôjkò z familiją.
Zyczy Sla100
 
 
post-77484-0-17363200-1458914897_thumb.jpg
post-77484-0-95285300-1458914907_thumb.jpg

post-77484-0-54678300-1458914904_thumb.png

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Serdecznie zapraszam na przed ostatnie menu kolacyjne i jeszcze raz zycze wszystkim spokojnych swiat wielkanocnych !!!

 

Dinner 24.pdf

 

Pozdrawiam Sylwester

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Troszke mnie nie bylo za co bardzo przepraszam !!!!! Ale jak to pod koniec kontraktu roboty a roboty, a jeszcze wszystko dopiac na ostatni guzik dla zmiennika tez troszke czasu pochlania, a i co bede wam glowe zawracal podczas swiat jak wszystcy nadziewaja wedza i pieczaJ. Tak wiec zblizam sie do konca mojego kontrakru i juz tylko kikla dni do 17 go Kwietnia zostalo, z czego sie bardzo ciesze !!!! calym cylkem menu z mojego statku juz sie podzielilem z wami, ale to nie koniec wycieczki !!!!!

Jutro doplywam do Singapuru i zostajemy tam dwa dni. Tradycja mojej kompani jest ze raz podczas calej wycieczki do okola swiata gosci ktorzy sa na statku przez cala wycieczke  (w tym roku 280) zapraszamy do jakiegos ekskluzywnego hotelu na kolacje, i tak jutro wypadlo na hotel Shangri-la mnie przypadlo goscic jeden ze stolikow nr 11 z czego sie bardzo ciesze bo bedzie okazja podzielic sie z wami fotkami !!!!!!!!!!Troszke mnie nie bylo za co bardzo przepraszam !!!!! Ale jak to pod koniec kontraktu roboty a roboty, a jeszcze wszystko dopiac na ostatni guzik dla zmiennika tez troszke czasu pochlania, a i co bede wam glowe zawracal podczas swiat jak wszystcy nadziewaja wedza i pieczaJ. Tak wiec zblizam sie do konca mojego kontrakru i juz tylko kikla dni do 17 go Kwietnia zostalo, z czego sie bardzo ciesze !!!! calym cylkem menu z mojego statku juz sie podzielilem z wami, ale to nie koniec wycieczki !!!!!

Jutro doplywam do Singapuru i zostajemy tam dwa dni. Tradycja mojej kompani jest ze raz podczas calej wycieczki do okola swiata gosci ktorzy sa na statku przez cala wycieczke  (w tym roku 280) zapraszamy do jakiegos ekskluzywnego hotelu na kolacje, i tak jutro wypadlo na hotel Shangri-la mnie przypadlo goscic jeden ze stolikow nr 11 z czego sie bardzo ciesze bo bedzie okazja podzielic sie z wami fotkami !!!!!!!!!!

 

http://www.shangri-la.com/singapore/shangrila/about/

 

post-77484-0-26303800-1459599486_thumb.jpg

 

Pozdrawiam Serdecznie Sylwester

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Tak wiec ja po wczorajszej galowej nkolacji zapraszam na kilka fotek nie najlepszej jakosci za co bardzo przepraszam !!!!!

 

Tak wiec zostalismy milo przywitani w hotelu i zaproszeni na drineczka o jak milo !!!!

 

post-77484-0-93467900-1459755929_thumb.jpg post-77484-0-85649700-1459755942_thumb.jpg

post-77484-0-30536100-1459755963_thumb.jpg post-77484-0-96905300-1459755973_thumb.jpg

post-77484-0-01510600-1459755982_thumb.jpg post-77484-0-68053400-1459756000_thumb.jpg 

post-77484-0-42166000-1459756009_thumb.jpg post-77484-0-09623500-1459756016_thumb.jpg

 

Oczywiscie bez zlosictego napoju sie nie obedzie no bo jak :)

 

post-77484-0-81332400-1459755987_thumb.jpg

 

Hotel bardzo orientalny i pieknie przygotowany 

 

post-77484-0-41739900-1459756057_thumb.jpg post-77484-0-60428800-1459756067_thumb.jpg

post-77484-0-41738400-1459756075_thumb.jpg post-77484-0-98840000-1459756100_thumb.jpg

post-77484-0-16569400-1459756112_thumb.jpg post-77484-0-61076100-1459756120_thumb.jpg

 

No i zaczynamy kolacje 

 

post-77484-0-87392100-1459756141_thumb.jpg post-77484-0-91452900-1459756152_thumb.jpg

post-77484-0-15726300-1459756163_thumb.jpg post-77484-0-58338000-1459756171_thumb.jpg

post-77484-0-94210600-1459756198_thumb.jpg post-77484-0-70034000-1459756211_thumb.jpg

post-77484-0-60498100-1459756219_thumb.jpg post-77484-0-49345100-1459756226_thumb.jpg

post-77484-0-74001900-1459756233_thumb.jpg post-77484-0-55642300-1459756241_thumb.jpg

post-77484-0-66750100-1459756251_thumb.jpg

 

Podczas kolocju male przedstawionka smokow i orientalne tancerki tez sie pojawily :)

 

post-77484-0-23391800-1459756285_thumb.jpg post-77484-0-67389300-1459756301_thumb.jpg

post-77484-0-34221900-1459756309_thumb.jpg post-77484-0-77143200-1459756315_thumb.jpg

post-77484-0-75269000-1459756333_thumb.jpg post-77484-0-96707200-1459756343_thumb.jpg

post-77484-0-70520400-1459756353_thumb.jpg post-77484-0-46633700-1459756361_thumb.jpg

post-77484-0-53875600-1459756368_thumb.jpg post-77484-0-51126000-1459756374_thumb.jpg

 

I koniec kolacji z wspanialym towarzystwem musze przyznac !!!!

 

post-77484-0-23703300-1459756384_thumb.jpg

 

Pozdrawiam serdecznie Sylwester

 

 

 

 

 

 

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Sylwku piękna oprawa kolacji. Bardzo egzotyczne klimaty :)

                                                                                                                                                                     

 

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

 

Miło się uczestniczyło w Twoim rejsie, dziękuję że mogłem podpatrywać Twoją pracę. Dziękuję za odpowiedzi na moje pytania. 

1. Masz już zapewniony następny kontrakt, jeśli tak to kiedy startujesz?

2. Mam jeszcze pytanie, czy w trakcie Twojej pracy na statku, zdarzyło się tak, że ktoś wypadł za burtę.

3. Co w przypadku gdy ktoś się spóźni na statek zabaluje za długo na lądzie w trakcie rejsu. Jakie są procedury? Rozumiem, ze sprawdzane są listy pasażerów. Statek czeka powiedzmy dłużej np. 15 min, czy nie ma zmiłuj. Co się dzieje z pasażerem jak się spóźni, a co np. z pracownikiem statku?

Pozdrawiam

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.

Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.

I ja dziękuję za możliwość poznania Ciebie i Twojej pracy. Za ciekawe zdjęcia, Zazdroszczę Ci nie pracy ale możliwości zwiedzania takich miejsc o których słyszałem, że są!

Pozdrawiam!

 W życiu dwa dni są najważniejsze:
 Ten w którym się urodziłeś.
  I ten kiedy zrozumiałeś po co

                           M.Twain

Gość ArkoGdynia

 

 

Tak wiec ja po wczorajszej galowej nkolacji zapraszam na kilka fotek

 

Przepiękna galowa kolacja.... a i Ty w galowym stroju się zacnie prezentujesz :thumbsup: 

Zawsze miło jak człowieka doceniają po takim kontrakcie :) 

 

Miłego zakończenia rejsu i do zobaczenia w PL  :D

 

 

a i Ty w galowym stroju się zacnie prezentujesz

 

Ale na pierwszym zdjęciu, przed kolacją, wychudzony jakiś  :)  

Carpe diem - raz kozie death

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.