Sla100 Opublikowano 22 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #201 Opublikowano 22 Marca 2016 Nastepnie szybka wizyta na lokalnym targowisku zakupy w skepiku kolo gorzelni no i koniec czas wracac na statek pracowac i czekac na efekt Pozdrawiam Sylwester A prawie bym zapomial udalo mi sie odebrac nuz do do sashimi ktory zostal zamowiony dla mnie dwa miesiace temu przez mojego znajomego. jest on wykonany taka sama metoda jak miecz samuraja , ostry ja nie wiem no ale przyda sie do nie jednego klasyfikowania mieska na kielbaski :) Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/9/#findComment-486700 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 23 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #202 Opublikowano 23 Marca 2016 Witam wszystkich bardzo serdecznie i zapraszam na Lunch i Dinner Niestety w dniu dzisiajszym zalonczam ostatnie menu obiadowe ale mam jeszcze trzy kolacyjne. Ale to nie koniec !!!!! zawsze jakies ciekawe kulinarne zdjecia sie znajda tak wiec kontynuje przygode na moim statku z wami wszystkimi tak wiec zapraszam Lunch 24.pdfDinner 22.pdf Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/9/#findComment-486957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #203 Opublikowano 24 Marca 2016 Witam serdecznie z Hiroshimy !! Na poczatek menu jednak taj jak juz pisalem tylko kolacyjne Gala 4.pdf Tak jak juz pisalem dzisiaj wizyta w Hiroshimie niestety nie bylo mi dane wyjscie na miasto dzisiaj jednak znalazlem chwilke aby wyskoczyc na tetminal a tam mila kulinarna niespodzianka !!!! Na poczatek Ostrygi !!!!! Tu wlasnie sa najwieksze i najsmaczniejsze i wlasnie udalo sie ich skosztowac w postaci grillowanej Oastepnie Okonomijaki tutejszy przysmak w formie kanapki na cieplo No i na koniec jajecznica tak wlasnie jajecznica z kawalkami osmiornicy i szczypiorkiem. Fajny jednak sposob na zawijanie w kuleczki tu prosze kilka fotek ale mam tez filmik ktory zalacze po powrocie do domu. Pozdrawiam Serdecznie Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/9/#findComment-487286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #204 Opublikowano 24 Marca 2016 Kurczaki, spróbowałabym wszystkiego co dziś pokazujesz Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/9/#findComment-487291 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #205 Opublikowano 25 Marca 2016 Witam serdecznie dzisiaj dzien na morzu wiec fatek brak jutro wizyta w miescie Okinawa i to juz moj ostatni port Japonski , Tym czasem zapraszam na kolacje !!!! Dinner 23.pdf A tym czasem prosze przyjac serdeczne zyczenia zdrowych i spokojnych swiat wielkanocnych ode mnie i calej mojej rodziny !!!!!!! Wszëtczégò nôlepszégò,jôjeczka smacznégò,co leżi w kòszikùi dzecuszka spikù.Farwné niech bãdzei striszczi mô wszãdze,kò szmakac mdze wszëtczimi cãżczim, i letczim,bò wiedno je miło zjesc jôjkò z familiją.Zyczy Sla100 Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/9/#findComment-487598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 26 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #206 Opublikowano 26 Marca 2016 Serdecznie zapraszam na przed ostatnie menu kolacyjne i jeszcze raz zycze wszystkim spokojnych swiat wielkanocnych !!! Dinner 24.pdf Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/9/#findComment-487763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #207 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Troszke mnie nie bylo za co bardzo przepraszam !!!!! Ale jak to pod koniec kontraktu roboty a roboty, a jeszcze wszystko dopiac na ostatni guzik dla zmiennika tez troszke czasu pochlania, a i co bede wam glowe zawracal podczas swiat jak wszystcy nadziewaja wedza i pieczaJ. Tak wiec zblizam sie do konca mojego kontrakru i juz tylko kikla dni do 17 go Kwietnia zostalo, z czego sie bardzo ciesze !!!! calym cylkem menu z mojego statku juz sie podzielilem z wami, ale to nie koniec wycieczki !!!!!Jutro doplywam do Singapuru i zostajemy tam dwa dni. Tradycja mojej kompani jest ze raz podczas calej wycieczki do okola swiata gosci ktorzy sa na statku przez cala wycieczke (w tym roku 280) zapraszamy do jakiegos ekskluzywnego hotelu na kolacje, i tak jutro wypadlo na hotel Shangri-la mnie przypadlo goscic jeden ze stolikow nr 11 z czego sie bardzo ciesze bo bedzie okazja podzielic sie z wami fotkami !!!!!!!!!!Troszke mnie nie bylo za co bardzo przepraszam !!!!! Ale jak to pod koniec kontraktu roboty a roboty, a jeszcze wszystko dopiac na ostatni guzik dla zmiennika tez troszke czasu pochlania, a i co bede wam glowe zawracal podczas swiat jak wszystcy nadziewaja wedza i pieczaJ. Tak wiec zblizam sie do konca mojego kontrakru i juz tylko kikla dni do 17 go Kwietnia zostalo, z czego sie bardzo ciesze !!!! calym cylkem menu z mojego statku juz sie podzielilem z wami, ale to nie koniec wycieczki !!!!!Jutro doplywam do Singapuru i zostajemy tam dwa dni. Tradycja mojej kompani jest ze raz podczas calej wycieczki do okola swiata gosci ktorzy sa na statku przez cala wycieczke (w tym roku 280) zapraszamy do jakiegos ekskluzywnego hotelu na kolacje, i tak jutro wypadlo na hotel Shangri-la mnie przypadlo goscic jeden ze stolikow nr 11 z czego sie bardzo ciesze bo bedzie okazja podzielic sie z wami fotkami !!!!!!!!!! http://www.shangri-la.com/singapore/shangrila/about/ Pozdrawiam Serdecznie Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/9/#findComment-488960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #208 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Tak wiec ja po wczorajszej galowej nkolacji zapraszam na kilka fotek nie najlepszej jakosci za co bardzo przepraszam !!!!! Tak wiec zostalismy milo przywitani w hotelu i zaproszeni na drineczka o jak milo !!!! Oczywiscie bez zlosictego napoju sie nie obedzie no bo jak Hotel bardzo orientalny i pieknie przygotowany No i zaczynamy kolacje Podczas kolocju male przedstawionka smokow i orientalne tancerki tez sie pojawily I koniec kolacji z wspanialym towarzystwem musze przyznac !!!! Pozdrawiam serdecznie Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/9/#findComment-489292 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #209 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Sylwku piękna oprawa kolacji. Bardzo egzotyczne klimaty Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/9/#findComment-489295 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
login Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #210 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Miło się uczestniczyło w Twoim rejsie, dziękuję że mogłem podpatrywać Twoją pracę. Dziękuję za odpowiedzi na moje pytania. 1. Masz już zapewniony następny kontrakt, jeśli tak to kiedy startujesz?2. Mam jeszcze pytanie, czy w trakcie Twojej pracy na statku, zdarzyło się tak, że ktoś wypadł za burtę.3. Co w przypadku gdy ktoś się spóźni na statek zabaluje za długo na lądzie w trakcie rejsu. Jakie są procedury? Rozumiem, ze sprawdzane są listy pasażerów. Statek czeka powiedzmy dłużej np. 15 min, czy nie ma zmiłuj. Co się dzieje z pasażerem jak się spóźni, a co np. z pracownikiem statku?Pozdrawiam Cytuj Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/9/#findComment-489296 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #211 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 I ja dziękuję za możliwość poznania Ciebie i Twojej pracy. Za ciekawe zdjęcia, Zazdroszczę Ci nie pracy ale możliwości zwiedzania takich miejsc o których słyszałem, że są!Pozdrawiam! Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/9/#findComment-489305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #212 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Tak wiec ja po wczorajszej galowej nkolacji zapraszam na kilka fotek Przepiękna galowa kolacja.... a i Ty w galowym stroju się zacnie prezentujesz Zawsze miło jak człowieka doceniają po takim kontrakcie Miłego zakończenia rejsu i do zobaczenia w PL Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/9/#findComment-489307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #213 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 a i Ty w galowym stroju się zacnie prezentujesz Ale na pierwszym zdjęciu, przed kolacją, wychudzony jakiś Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/9/#findComment-489313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #214 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Ale na pierwszym zdjęciu, przed kolacją, wychudzony jakiś A Ty Gonzo byś na taką wyżerkę najedzony poszedł.... Pewnie pościł cały dzień co by się "więcej zmieściło" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/9/#findComment-489314 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #215 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Tajlandia fajne panstwo mnie przyszlo dzisiaj zakotwiczyc na wyspie Phuket bardzo rozrywkowa wyspa jednak za dnia typowo turystyczna JJ Kulinarnie to bez lokalnych delikatesow typu Tom-Kakai i Tam-jam-gun by sie nie obeszlo a jednak ku zdziwieniu moim przeciez jak by nie wspanialych pod kazda postacia zeberek nie moglo tu zabraknac !!! A ze jeszcze grilowane tzw BBQ no to juz zupelnie jak w domu A trafil sie tez rarytas typu Krokodyl !!!!!!! Masaz tajski to byla dzisiaj chwila dla mnie niestety z braku czasu tyklo stupki Chandel kulinarno uliczny jak w wiekszosci orientalnuch krajow orientalnych To to fotki dla jakiegos elektryka na forum moze on to zrozumnie bo dla mnie to jest dobiero zagadka ktory kabelek doprowadza prod do mieszkania nr....... No i jest Turbo diesel prosze jak mozna a u mnie w samochodzie poduszka pod silnikiem poszla to myslalem ze mi plaby wypadna z zebow a tu bardzo prosze jednak sie da Koniec zwiedzania czas wracac na statek Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/9/#findComment-489954 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #216 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Po prostu WOW.... Nie wrzucaj takich fotek bo "zgryzoty" dostaniemy....????A ten masaż stupek to normalnie już za dobrze masz bez dwóch zdań.... ???? ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/9/#findComment-489991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #217 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Sylwek, brak słów, zazdroszczę i tyle Odnośnie "plątaniny" kabli to ichniejsi elektrycy i technicy od telefonii możesz być pewien że dają radę, i to bez problemu Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/9/#findComment-490025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #218 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Te, jedzenie uliczne od dawna za mną chodzi... jadłbym Ziomale.... po brzuchach widać, że na jakiś nasz zlot mają kwalifikacje.. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/9/#findComment-490027 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #219 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 A ja takie dzisiaj mam widoki w drodze do Indji Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/9/#findComment-490442 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #220 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Tak wiec dzisiaj pierwszy Indyjski port Chennai, mnie niestety nie dane dzisiaj spedzic calego dnia no bo nieststy praca dzisiaj. No ale udalo sie na chwilke wyskoczyc i odbrac zamowione kilka tygodni temu przyprawy !!!! jeden z moich kelnerow mieszka nie daleko i zobligowal sie z pomoca, tak wiec jego mama dokladnie pomielila i pomieszala dokladnie zeby stworzyc prawdziwa Garam maslae!!!! Temperatura tu ??/No goraco trzeba przyznac !!!! zapraszam na fotki za dwa dni nastepny indyjski Cochin port i tez spedze go na misji pod kryptonimem przyprawy !!!!!!! No i przyprawy jak na razie tylko tyle ale to jeszcze nie koniec !!!!! Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/9/#findComment-490496 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #221 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/9/#findComment-490506 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #222 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Taki trójkołowiec to i ja chętnie na moim podwórku widziałbym! Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/9/#findComment-490510 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #223 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Przyprawy muszą pachnieć... Oszałamiająco jak były samodzielnie robione.... Tylko czy Ciebie na lotnisku nie zrewidują z takimi specjałami ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/9/#findComment-490571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #224 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Arku mysle ze z przyprawami nie bedzie problemu raczej z % moge mniec klopocik ale spoko dam rade !!! Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/9/#findComment-490651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #225 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 raczej z % moge mniec klopocik ale spoko dam rade !!! no tak... zawsze można "przemycić" w organizmie.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/9/#findComment-490656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.