Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jako że ostatnimi czasy przygotowujemy nowe miejsce pod spółdzielnię, to trzeba organizować spotkania przygotowawcze. Tym razem mieliśmy rekonesans, a że o pustym żołądku nie można ustalać, to przygotowałem ciasto na kaszy jaglanej.

Kolejne zdjęcia.

Spód jest zrobiony z orzechów brazylijskich i laskowych zmiksowanych z figami. ( wszystko wcześniej namoczone). Potem dodałem wiórków kokosowych. Natomiast masa była zrobiona z kaszy jaglanej gotowanej z mlekiem kokosowym. Po ostygnięciu dodałem miodu i kakaa. Potem wyłożyłam blachę spodem i na to dałem masę.

Jedna uwaga, można dodać oleju kokosowego do spodu, aby lepiej się rozkladał.

Ciasto należy przez nic schłodzić w lodówce, albo zimnym pomieszczeniu.

post-54326-0-50418700-1457380010_thumb.jpg

post-54326-0-94584600-1457380026_thumb.jpg

post-54326-0-55731800-1457380093_thumb.jpg

post-54326-0-79039800-1457380120_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12796-ciasta/
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jako że ostatnimi czasy przygotowujemy nowe miejsce pod spółdzielnię, to trzeba organizować spotkania przygotowawcze. Tym razem mieliśmy rekonesans, a że o pustym żołądku nie można ustalać, to przygotowałem ciasto na kaszy jaglanej.

Aksamit .. chyba zaczyna rosnąć mi konkurencja cukiernicza na spotkaniu Spółdzielni ;) Zacząłeś o czegoś nietypowego, bo z kaszy jaglanej. Takiego jeszcze nie robiłam. :) szkoda tylko, że nie ma przekroju. Mam nadzieję, że to nie koniec Twoich poczynań w kategorii ciast. :) Tylko nie odpuszczaj serów ;)

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12796-ciasta/#findComment-483737
Udostępnij na innych stronach

A Ty Anuś nie zaniechaj robienia marmolad, miałem 2 słoiczki Twoich wyrobów , jeden poszedł od razu a z drugim oszczędnie żeby na dłużej starczyło ale niestety wszystko co dobre szybko się kończy. Właśnie wykończyłem marmoladę jabłko -winogron.

dobre żarcie -to jest to!!!

 

tel.608215213

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12796-ciasta/#findComment-483740
Udostępnij na innych stronach

Ciasta rób dalej, jak Artur mówi, Aniu. :) Na następny raz zrobię znowu (na spotkanie spółdzielni), to zobaczysz przekrój i co tam będziesz chciała.

Serów nie zaprzestanę robić. :) To jedna z moich największych pasji.

A co do marmolad, to Artur ma rację. Przepyszne są. Otworzyłem tę z winogron, to pyszny.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12796-ciasta/#findComment-483750
Udostępnij na innych stronach

A Ty Anuś nie zaniechaj robienia marmolad, miałem 2 słoiczki Twoich wyrobów , jeden poszedł od razu a z drugim oszczędnie żeby na dłużej starczyło ale niestety wszystko co dobre szybko się kończy. Właśnie wykończyłem marmoladę jabłko -winogron.

To była całkowita improwizacja :D ale jest do odtworzenia  ;) cieszę się, że smakowało  :) jeszcze kilka słoiczków zostało  ;) 

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12796-ciasta/#findComment-483758
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.