paweljack Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Norymberska kiełbasa grillowa Składniki: Podgardle wp. 1,4 kg ( w oryginale pachwina)0,6 kg chudej wołowiny Przyprawy:użyte do peklowania: sól/peklosól - 16/4 g/kg ( w oryginale sama sól)cukier 1g/kg ( dodatek ode mnie) użyte do produkcji: pieprz biały mielony - 2 g/kg0,5 g/ kg kwiatu gałki muszkatołowej0,5 g/kg imbiru Mielenie: wołowina 3 x (8,4,3) + 10 % wody oraz przyprawytłuszcz sitko 4 mm jelita wieprzowe 26/28 mm ( w oryginale baranie, ale nie widziałem takich, może to pomyłka) Smaczna, szybka, łatwa i przyjemna. Przepis znajduje się tutaj: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8767-mini-vademecum-domowego-masarza-opracowane-przez-grzes3855/?p=311453 Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12934-norymberska-kie%C5%82basa-grillowa-produkcji-paw%C5%82a/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naginajka Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Czerwca 2014 paweljack można zobaczyć w przekroju? Cytuj Pozdrawiam, Dawid. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12934-norymberska-kie%C5%82basa-grillowa-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-357665 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 14 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Czerwca 2014 (edytowane) paweljack można zobaczyć w przekroju?Jak zdążę, to oczywiście zrobię zdjęcie. A czego się spodziewasz w środku po zmieleniu na 3 i 4? Edytowane 15 Czerwca 2014 przez chudziak Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12934-norymberska-kie%C5%82basa-grillowa-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-357725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naginajka Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 15 Czerwca 2014 (edytowane) To jak zdążysz to wrzuć A czego się spodziewasz w środku po zmieleniu na 3 i 4? No właśnie nie wiem.... Edytowane 15 Czerwca 2014 przez chudziak Cytuj Pozdrawiam, Dawid. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12934-norymberska-kie%C5%82basa-grillowa-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-358005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Paweł dużo tłuszczu, ale na grillu część wykapie.Grillowałeś ? Jaka Twoim zdaniem ? PS. Nadziewarka OK ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12934-norymberska-kie%C5%82basa-grillowa-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-358018 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Paweł dużo tłuszczu, ale na grillu część wykapie.Grillowałeś ? Jaka Twoim zdaniem ? PS. Nadziewarka OK ?Jest smaczna, grillowałem i nie ma zdjęcia z przekroju, następna będzie w długi weekend. A czy za tłusta? wołowina tu równoważy sprawę. Moim faworytem są kiełbaski merquez. Nadziewarka OK. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12934-norymberska-kie%C5%82basa-grillowa-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-358062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 23 Czerwca 2014 paweljack można zobaczyć w przekroju?Proszę: Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12934-norymberska-kie%C5%82basa-grillowa-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-358779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Smacznego! Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12934-norymberska-kie%C5%82basa-grillowa-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-491388 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 8 Maja 2017 Sezon grillowy rozpoczęty. Kolejna próba tej kiełbasy, w trochę innym wydaniu: Na 2 kg: Chuda łopatka - 0,8 kg Boczek - 0,8 kg Wołowina II kl. - 0,4 kg Przyprawy: Sól morska - 18 g/kgPieprz biały - 2 g/kgKwiat gałki muszkatołowej - 0,5 g/kgMajeranek - 2 g/kg Wołowina mielona 3 razy + 20 % wodyŁopatka i boczek na siatce 6 Jelita baranie. Batony 7-9 cm Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12934-norymberska-kie%C5%82basa-grillowa-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-550749 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 8 Maja 2017 Za mało podpieczona Jakie wrażenia smakowe? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12934-norymberska-kie%C5%82basa-grillowa-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-550754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 8 Maja 2017 Za mało podpieczona Wg jakich kryteriów? Znaczy ma być węgiel?[Dodano: 08 maj 2017 - 12:59]Jakie wrażenia smakowe?Za mało pieprzu i kwiatu gałki. [Dodano: 08 maj 2017 - 13:04]Oprócz tego kiełbaski bardzo smaczne. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12934-norymberska-kie%C5%82basa-grillowa-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-550755 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 8 Maja 2017 Tak.. Malo podpieczona.!Pawel, jak wcinam gdzies Norymberska to czuc wyraznie "macisblüte". Pieprz zmienil bym na kolorowy, utrzaskany w mozdziezu .Ponad to jest wyczuwalny lekko smak cytryny tzn. imbiru swiezego..☺ Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12934-norymberska-kie%C5%82basa-grillowa-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-550758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 8 Maja 2017 Pawel, jak wcinam gdzies Norymberska to czuc wyraznie "macisblüte". Pieprz zmienil bym na kolorowy, utrzaskany w mozdziezu .Ponad to jest wyczuwalny lekko smak cytryny tzn. imbiru swiezego..☺No właśnie, tym razem nie dałem imbiru. Coś jej brakuje, a jeśli chodzi o kolor, to zdjęcie jest zrobione podczas grillowania. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12934-norymberska-kie%C5%82basa-grillowa-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-550759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 8 Maja 2017 Za mało, no chyba że robiłeś grilla tylko dla Siebie A co to za baranie jelita, fajny kaliber. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12934-norymberska-kie%C5%82basa-grillowa-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-550763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 8 Maja 2017 Za mało, no chyba że robiłeś grilla tylko dla Siebie A co to za baranie jelita, fajny kaliber.Testowa ilość, były jeszcze inne rzeczy. A jelita 24-26. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12934-norymberska-kie%C5%82basa-grillowa-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-550768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.