Skocz do zawartości

Przechowywanie zapleklowanego mięsa


jjacek25

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam następujące pytanie. Zapeklowałem kilka szynek które niałem dziś uwędzić. Niestety zaczeło tak bardzo padać że zalało mi całą wędzarkę i o wedzeniu dziś nie ma mowy. Mięso mam już wyjęte z zalewy a sama zalewa wylana. Jak mam teraz przechować je przez3 dni do soboty? Mam znowu przygotowac nowa zalewę? jeśli tak to jaką?

PS. Zamrozić nie mam jak bo zamrażarka pełna.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Taką samą, jaka była.


Soli (peklosoli) możesz dać o 1-3% mniej w stosunku do ilości użytej do pierwszej zalewy.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.