PanBoczek Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Na dzień dzisiejszy niewiele tego jest i pewnie niewiele będzie... poza odrobiną wina z truskawek, które niedawno nastawiłem, miodu pitnego, który sobie dojrzewa w ilości 30 litrów i kilku pomysłach na nalewki i syropy nie planuję wielkich i różnorodnych produkcji juz i tak za dużo węglowodanów.. syrop z bzu lilak i miód z mniszka, którym obdarował nas Paweł to aż nadto szczęścia i zdrowia ah. dziś chyba nastawię whisky... będę w miarę obserwowania progresu zapisywał co i jak Dziś skupię się na kwiatach czarnego bzu.Dzięki Pawłowi zebraliśmy 'sporawo' baldachimów, dzięki ogromne! Miło spędzone popołudnie z przyjaciółmi ..wczoraj bawiliśmy się z rwaniem z nich kwiatków do północy Przepisów zamieszczać nie będę.. nie miałoby to sensu, skoro są już tak genialnie opisane - zarówno na syrop jak i nalewkę. http://www.chleby.info/2016/06/syrop-z-kwiatow-czarnego-bzu.htmlhttp://www.chleby.info/2016/06/nalewka-z-kwiatow-czarnego-bzu.html Co do nalewki to chcę pójść też w wytrawność na maksa, czyli whisky kwiatowe... nie wiem co z tego wyjdzie, zalałem część kwiatków litrem psoty i zobaczymy.. Zapachy panujące w domu są niezrównane, mam nadzieję, że wszystko się uda - pierwszy raz smak kwiatów bzu poznałem w Napoleonowie.. poznając równocześnie Gonzusia, który mi na 'dzień dobry' nalał pół szklanki WYBITNEJ nalewki o nieznanym mi smaku. Zapadła w pamięć, prawie tak głęboko i miło jak Autor Niebawem będzie też zlewany syrop z młodych pędów sosny.. winę za to ponosi Tomek.. i wspaniała nalewka Abratkowa, również z Napoleonowa xD No to jeszcze jakieś fotki, żeby oko kiedyś móc pocieszyć.. wspominając. Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13103-nalewki-alkohole-i-syropy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.