Maxell Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Lipca 2016 Posiadam ok. 80 aktualnych (z listopada 2013 r) receptur wojskowych na konserwy mięsne, mięsno-warzywne, zupy puszkowane itp.Ciekawostką jest, iż w każdej z tych receptur, jako najważniejsze zastrzeżenie podaje się cyt.: ",,,Nie dopuszcza się do użycia dodatku mączki sojowej lub innych dodatków zawierających produkty pochodzenia sojowego...".Postaram się jakoś przemycić tutaj te receptury, gdyż warto się z nimi zapoznać. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Lipca 2016 Postaram się jakoś przemycić tutaj te receptury, gdyż warto się z nimi zapoznać. Przemyć, przemyć bo puszki na próby już kupiłem Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 17 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Lipca 2016 Wykaz konserw: 01 KM-01 mielonka02 KM_02 tyrolska03 KM_03 pasz wiejski04 KM_04 pasztet turystyczny07 KM_07 karkówka w sosie z warzywami08 KM_08 mięso z kasza gryczana08_2007 KM 1001 kaszanka kurpiowska09 KM_09 pasztet z drobiem(1)09 KM_09 pasztet z drobiem10 KM_10 gulasz angielski11 KM_11 mięso z kasza jęczmienna12 KM_12 konserwa lisiecka13 KM_13 specjał wiejski14 KM_14 szynka mielona wieprzowa z drobiem(1)14 KM_14 szynka mielona wieprzowa z drobiem15 KM_15 wołowina w sosie własnym16 KM_16 wieprzowina w sosie własnym17 KM_17 golonka wieprzowa18 KM_18 pasztet tradycyjny19 KM_19 konserwa z boczku20 KD_20 mielonka drobiowa z wieprzowina22 KD_22 filet z piersi kurczaka w sosie serowym23 KD_23 gulasz drobiowy24 KD_24 kurczak curry z ryżem i warzywami25 KD_25 potrawka z kurczaka po meksykańsku26 KD_26 kurczak w sosie słodko kwaśnym27 KD_27 pulpety z kurczaka w sosie szpinakowym28 KD_28 frykadela drobiowa w sosie koperkowym29 KWM_29 fasola po bretońsku30 KWM_30 Gołąbki w sosie pomidorowym31 KWM-31 zrazy z sosie selerowym32 KWM-32 klopsiki w sosie pomidorowym33 KWM_33 klopsiki w sosie grzybowym35 KWM-35 pulpety w sosie pomidorowym36 KWM_36 gulasz wolowy w sosie węgierskim40 KWM_40 Leczo z kiełbasą41 KWM_41 paprykarz łowicki z ziemniakami42 KWM_42 Makaron carbonara43 KWM_43 makaron po bolońsku44 KWM_44 Makaron z kiełbasą w sosie pomidorowym45 KWM_45 Zapiekanka ziemniaczana z szynką46 KWM_46 Łazanki z kapustą i kiełbasą47 KWM_47 kiełbasa po węgiersku48 KWM_48 wołowina w sosie pieczeniowym49 KWM_49 wieprzowina w sosie pieczeniowo chrzanowym50 ZS_50 krupnik z mięsem51 ZS_51 Zupa pieczarkowa z mięsem52 ZS_52 Zupa grochowa z mięsem53 ZS_53 Żurek z kiełbasą54 ZS_54 zupa jarzynowa55 ZS_55 zupa pomidorowa z ryżem56 ZS_56 zupa ogórkowa57 KWM_57 kapusta z kiełbasą62 KWM_62 kotlety z kapusta63 KWM_63 pulpety w sosie koperkowym64 KWM_64 gulasz wolowy z jarzynamireceptura ZZM 103 krupnik z mięsem zagęszczonyreceptura ZZM 105 zupa fasolowa z mięsem zagęszczonareceptura ZZM 108 zupa gulaszowa zagęszczonareceptura ZZM 109 zupa jarzynowa z mięsem zagęszczonareceptura ZZM 111 zupa pieczarkowa z mięsem zagęszczona Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Lipca 2016 Załączniki nie otwierają się, niestety. Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 17 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 17 Lipca 2016 Bo nie mają się na razie otwierać. Przesłałem jako wykaz konserw i zup. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Lipca 2016 Ja ostatnio próbuję tych wyrobów i na razie sa naprawdę smaczne. Więc receptury żem ciekaw.. Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 17 Lipca 2016 (edytowane) To ta soja to tak jak brom ? Edytowane 17 Lipca 2016 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mani3k Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 17 Lipca 2016 Niestety nie ma nic z czasu gdy sam byłem w wojsku .Ciekawe jakie w smaku są obecne konserwy wojskowe.Lista wygląda ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 17 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 17 Lipca 2016 Coś tam jest w lamusie. Wszystko po kolei. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszpak Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 18 Lipca 2016 Ciekawie się zapowiada. Cytuj Rafał (ryszpak) rakrzes@poczta.onet.pl Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją... Iure et gladio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.