Gość Grzegorz Z. Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 4 Września 2016 Papryka nadziewana zasolonym dorszem i ziemniakami plus czosnek. Wyszło dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13362-potworna-kuchnia/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzegorz Z. Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 7 Września 2016 Zastanawiałem się gdzie dodać parówki. Ale tu chyba będzie ok. Nie były wędzone. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13362-potworna-kuchnia/#findComment-514965 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 7 Września 2016 Parówki super , czemu nie wędzone ? I jak odkręcałeś, czy po nadzianiu całej osłonki, czy na bieżąco w czasie napychania ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13362-potworna-kuchnia/#findComment-514973 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 8 Września 2016 Zastanawiałem się gdzie dodać parówki.Wg jakiej receptury? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13362-potworna-kuchnia/#findComment-515000 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzegorz Z. Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 8 Września 2016 Parówki super , czemu nie wędzone ? I jak odkręcałeś, czy po nadzianiu całej osłonki, czy na bieżąco w czasie napychania ?Odkręcałem na bieżąco. Nie wędzone, bo robiłem je w trakcie grypy. Nie dało rady iść na działkę Zastanawiałem się gdzie dodać parówki. Wg jakiej receptury?Z tym będzie gorzej, bo to były początki i nie spisywałem receptur. Alebmoże uda mi się odkopać. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13362-potworna-kuchnia/#findComment-515006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzegorz Z. Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 13 Września 2016 Sałatka z łososia po tajsku Składniki: 4 łyżki sosu rybnego4 łyżki soku z limonki2 łyżeczki brązowego cukru4 papryczki chili, posiekane700 g filetów z łososia1 łyżeczka oliwy z oliwek1 cebula, drobno pokrojona1 duży pomidor, pokrojony1 szklanka (40 g) posiekanej świeżej bazylii1 główka sałaty lodowej Sposób przygotowania: Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C. Sos rybny wymieszać z sokiem z limonki, cukrem i papryczką. Odstawić. Filety z łososia ułożyć w naczyniu żaroodpornym i natrzeć oliwą z oliwek. Piec przez 20 minut. Odstawić do przestygnięcia na co najmniej 15 minut. Łososia przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem. Dodać cebulę, pomidora i bazylię, polać sosem i wymieszać. Podawać na liściach sałaty. Sałatka nicejska Składniki: 1 sałata masłowa1/2 czerwonej papryki pokrojonej w paseczki1 mała zielona papryka pokrojona w paseczki1 pomidor pokrojony w ósemki6 filetów anchois8 – 12 czarnych oliwektuńczyk z puszki1 czerwona cebula pokrojona w cienkie talarki1 jajko na twardo pokrojenie w ćwiartkisuszony rozmarynczerwony ocet winnyoliwa z oliweksól morskaświeżo zmielony pieprznatka pietruszki Przygotowanie: Najpierw zrób winegret rozmarynowy.Do miski wsyp szczyptę suszonego rozmarynu, świeżo zmielonej soli morskiej oraz świeżo zmielony pieprz. Dolej 2 łyżki czerwonego octu winnego. Wymieszaj wszystko.Cały czas mieszając, dodaj 4 łyżki oliwy z oliwek.Na dno miski ułóż liście sałaty.Na sałacie połóż pokrojoną czerwoną i zieloną paprykę, kawałki pomidora, oliwki.Następnie dodaj tuńczyka, krusząc go najpierw między palcami.Talarki z czerwonej cebuli rozdziel, aby uzyskać krążki. Ułóż je razem z pozostałą papryką i pomidorem.Z filetów anchois zrób na wierzchu dekoracyjną gwiazdkę.Udekoruj sałatkę ćwiartkami jajka oraz liśćmi natki pietruszki.Wszystko polej rozmarynowym winegretem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13362-potworna-kuchnia/#findComment-516298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.