aertis Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 13 Września 2016 Dzień dobry, z góry przepraszam jeśli zaśmiecam forum, ale dopiero zaczynam i chyba niedostatecznie się przygotowałam... znalazłam ciekawy przepis i zrobiłam jak było wskazane czyli zagotowałam marynatę (peklowanie na mokro) z wszystkimi przyprawami, również peklosolą... w dodatku jej spróbowałam (znaczy marynaty z tą peklosolą), nie do końca zdając sobie sprawę czy to bezpośrednie spożycie peklosoli czy nie... stąd moje pytanie - czy wymienić marynatę na zrobioną od nowa i czy mięso się nie zepsuje, ciut w niej już leży i czy nic mi nie będzie po tej peklosoli? Wiem, wiem... nie powinnam się chyba za to brać ... liczę jednak na wyrozumiałość ze strony bardziej doświadczonych osób... pozdrawiam i z góry dziękuję... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13387-czy-co%C5%9B-z-tego-b%C4%99dzie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 13 Września 2016 peklosoli sie nie gotuje ! jak nie wypilas jakich znacznych ilosci to pewnie przezyjesz Ja bym wylala i zrobila zalewe od poczatku jak powinna byc robiona ..jesli musisz dawac przyprawy zagotuj ,wystudz i dopiero daj peklosol. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13387-czy-co%C5%9B-z-tego-b%C4%99dzie/#findComment-516265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 13 Września 2016 Jeśli zgodnie z przepisem to nic mu nie będzie, peklosól ma własności konserwujące.Pilnuj jednak mięsa i zalewy bo w tak upalne dni może się popsuć.Jeśli będziesz się trzymać przepisu to wszystko powinno się udać. Cytuj Wszystkie Jacki to fajne chłopaki Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13387-czy-co%C5%9B-z-tego-b%C4%99dzie/#findComment-516267 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aertis Opublikowano 13 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 13 Września 2016 Znacznych to nie, myśl , że była tego może łyżka, samej peklosoli też w przepisie nie było wiele... dziękuję za odpowiedź... a z ciekawości dlaczego nie gotuje się peklosoli? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13387-czy-co%C5%9B-z-tego-b%C4%99dzie/#findComment-516268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.