Maxell Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 5 Października 2016 W tym dziale, w ramach realizacji licznych Waszych postulatów, rozpoczynam opracowywanie dużego projektu, który będzie nosił nazwę Vademecum domowego masarza. Na czym polega projekt? Otóż w pierwszym temacie umieszczę spis treści z aktywnymi linkami, które poprowadzą Was bezpośrednio do interesującego zagadnienia. Postaram się przedstawić Państwu całość zagadnień związanych z technologią przetwórstwa mięsa, począwszy od surowców, przypraw i materiałów pomocniczych, poprzez wyposażenie sprzętowe, zarys technologii poszczególnych faz produkcji, aż do sposobu przechowywania wędlin i wyrobów wędliniarskich. Każde zagadnienie, dla ułatwienia komunikacji, umieszczone zostanie w odrębnym temacie. Wszystkie opatrzone zostaną wspólnym tytułem projektu, oraz nazwą prezentowanego zagadnienia, np.: [Cześć VI][Vademecum domowego masarza] Podział procesów technologicznych na fazy, czy: [Część VIa][Vademecum domowego masarza] Solenie i peklowanie mięsa.Pracy zapowiada się ogrom, ale mam nadzieję, że jej efekt końcowy usatysfakcjonuje wszystkich, gdyż taki jest cel główny przedsięwzięcia.Nie ukrywam, iż liczę także na Waszą pomoc. Przydałyby się zdjęcia maszynek, nadziewarek, lejków, kutrów, pojemników, osłonek, mieszarek, wyrobów gotowych (z każdego rodzaju produkcji) itp., a więc tego wszystkiego, co powinno się w takiej pracy znaleźć. Zdjęcia proszę przesyłać na moją pocztę maxell11@wp.pl podając obowiązkowo nick z forum.PS.W tytule maila podajcie Vademecum masarza, co znacznie ułatwi mi wyszukiwanie maili i ich uporządkowanie. „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi