stokrotka Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 17 Marca 2008 U nas grahamki Gabi też sie przyjęły, bardzo nam smakują. Z początku odrywałam buły od blaszki z różnym skutkiem :grin: , teraz za radą Gabi- piekę na papierze Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1359-pieczywoniedzielne-grahamki-gabi/page/2/#findComment-31267 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 17 Marca 2008 dobrym sposobem jest podsypanie blachy mąką :wink: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1359-pieczywoniedzielne-grahamki-gabi/page/2/#findComment-31268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 17 Marca 2008 dobrym sposobem jest podsypanie blachy mąkąMąki nie polecam ,bo się przepala. Papier można wykorzystać dwukrotnie :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1359-pieczywoniedzielne-grahamki-gabi/page/2/#findComment-31287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 17 Marca 2008 w piekarniach stosuje się mieszankę otręb z mąką oczywiście do jednokrotnego użycia :wink: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1359-pieczywoniedzielne-grahamki-gabi/page/2/#findComment-31292 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 17 Marca 2008 w piekarniach stosuje się mieszankę otręb z mąką oczywiście do jednokrotnego użyciaNie spotkałam się z taką metodą . :question: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1359-pieczywoniedzielne-grahamki-gabi/page/2/#findComment-31299 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 17 Marca 2008 obecnie stosuje się blachy perforowane (stąd dziurki na spodzie bułek) - chyba że jakaś "tradycyjna" piekarnia Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1359-pieczywoniedzielne-grahamki-gabi/page/2/#findComment-31305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 18 Marca 2008 taka mała piekarnia co piecze chlebek dla całej wsi opalana jeszcze węglem, zanim namierzyłem młyn to mąkę u nich kupowałem :lol: Aż uciecha było siedzieć i napawać się zapachami . :lol: :lol: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1359-pieczywoniedzielne-grahamki-gabi/page/2/#findComment-31306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 18 Marca 2008 WitamW piecach opalanych drewnem sprawdzano otrębami stopień nagrzania komory. Pozdrawiam Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1359-pieczywoniedzielne-grahamki-gabi/page/2/#findComment-31312 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 18 Marca 2008 z tego co czytałem i wiem od teściowej do sprawdzania temp był podpłomyk a nie otrębya poza tym chciałbym widzieć piekarza jak wchodzi do pieca i rozkłada papier :grin: :wink: :wink: :wink: :wink: no to się uśmiałem Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1359-pieczywoniedzielne-grahamki-gabi/page/2/#findComment-31323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marko Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 18 Marca 2008 Też upiekłem grachamki wg tego przepisu, są bardzo dobre, chociaż liczyłem, że będą bardziej chrupiące. Dla mieszkańców Warszawy i okolic informacja, mąkę pszenną graham kupiłem w Carrefourze w Arkadii. Jest takie stoisko dodatkowe z ekologiczną żywnością.Pozdrawiam Cytuj PozdrawiamMarko Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1359-pieczywoniedzielne-grahamki-gabi/page/2/#findComment-31330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aniaandy'ego Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 18 Marca 2008 A myśmy te bułeczki dla odmiany upiekli z mąki pszennej , REWELACJA ! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1359-pieczywoniedzielne-grahamki-gabi/page/2/#findComment-31366 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 19 Marca 2008 a poza tym chciałbym widzieć piekarza jak wchodzi do pieca i rozkłada papier no to się uśmiałemWłaśnie tak to robię : wchodzę do pieca , rozkładam papier. Uśmieję się przy tym.. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1359-pieczywoniedzielne-grahamki-gabi/page/2/#findComment-31409 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 19 Marca 2008 Gabi, czepiasz się. Ciocia Danusi, która już nie jest z nami piekła chleb w swoim piecu chlebowym. Ciocia żyła w Bieszczadach. Ja tam byłem i jak napaliła w piecu to mąką sprawdzała czy jest odpowiednia temperatura. Nie będę tego tłumaczył po co i jak. Wiedziała kiedy podsypać otrębami i wtedy wkładała chleb do pieczenia. Jasiu ma racje z tymi otrębami Piekarnik w domu ten Amico lub inny ”lepszy” nie ma wspólnego z piecem chlebowym ciotki mojej DANUSI! a CHLEB PIECZONY W PIEKARNIKU GAZOWYM I ELEKRYCZNYM MA INNY SMAK I NAWET WYGLĄD. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1359-pieczywoniedzielne-grahamki-gabi/page/2/#findComment-31441 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 19 Marca 2008 Gabi, czepiasz sięW którym miejscu? Wypiekam bułki domowym sposobem ,tak jak jest w/g mnie najlepiej. To jest temat " Niedzielne grahamki Gabi " , a nie "piec chlebowy cioci od Danusi"( tu się czepiam). Kończę dyskusję na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1359-pieczywoniedzielne-grahamki-gabi/page/2/#findComment-31443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.