Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

post-39694-0-45419800-1490439664_thumb.jpgpost-39694-0-23871800-1490439673_thumb.jpg

 

Porównanie szynek z lewej i prawej półtuszy, przed i po wytrybowaniu:

 

post-39694-0-57818600-1490439745_thumb.jpg

post-39694-0-43184900-1490439760_thumb.jpg

 

1. Trybowanie szynki:

 

post-39694-0-05337900-1490439816_thumb.jpgpost-39694-0-04734900-1490439825_thumb.jpg

post-39694-0-26609800-1490439838_thumb.jpgpost-39694-0-31290200-1490439854_thumb.jpg

post-39694-0-32677100-1490439865_thumb.jpgpost-39694-0-29053700-1490439921_thumb.jpg

post-39694-0-67730800-1490439941_thumb.jpgpost-39694-0-37163500-1490439951_thumb.jpg

post-39694-0-70457900-1490439967_thumb.jpgpost-39694-0-57632300-1490439975_thumb.jpg

post-39694-0-69097400-1490439996_thumb.jpgpost-39694-0-81618600-1490440005_thumb.jpg

post-39694-0-96973400-1490440028_thumb.jpgpost-39694-0-21845300-1490440040_thumb.jpg

post-39694-0-00558600-1490440056_thumb.jpg

post-39694-0-95787700-1490440600_thumb.jpg

post-39694-0-99707200-1490440627_thumb.jpgpost-39694-0-46692200-1490440638_thumb.jpg

post-39694-0-96931800-1490440663_thumb.jpg

post-39694-0-46379900-1490440677_thumb.jpg

post-39694-0-56476700-1490440689_thumb.jpg

 

2. Rozbiór szynki na poszczególne mięśnie. Proszę zwrócić uwagę na sposób prowadzenia noża (po naturalnych łączeniach mięśni):

 

post-39694-0-42246500-1490440845_thumb.jpgpost-39694-0-06812600-1490440859_thumb.jpg

post-39694-0-56237200-1490440867_thumb.jpgpost-39694-0-84476500-1490440878_thumb.jpg

post-39694-0-95786000-1490440927_thumb.jpgpost-39694-0-67940500-1490440936_thumb.jpg

post-39694-0-63264300-1490440961_thumb.jpgpost-39694-0-43509500-1490441007_thumb.jpg

Edytowane przez Maxell

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14134-grafika-trybowanie-i-rozbi%C3%B3r-szynki/
Udostępnij na innych stronach

3. Obróbka poszczególnych mięśni, wycinanie ścięgien i powięzi:

 

post-39694-0-88349400-1490441164_thumb.jpg

post-39694-0-68826600-1490441184_thumb.jpgpost-39694-0-96431600-1490441203_thumb.jpg

post-39694-0-30584700-1490441244_thumb.jpgpost-39694-0-87899200-1490441256_thumb.jpg

post-39694-0-00721500-1490441283_thumb.jpgpost-39694-0-07382500-1490441298_thumb.jpg

post-39694-0-64703300-1490441314_thumb.jpg

 

4. Mięśnie szynki:

 

a) Mięsień brzuchaty:

 

post-39694-0-57765200-1490441397_thumb.jpgpost-39694-0-00784300-1490441410_thumb.jpg

post-39694-0-00637100-1490441429_thumb.jpgpost-39694-0-25487600-1490441439_thumb.jpg

post-39694-0-73726600-1490441449_thumb.jpg

 

b) Mięsień czterogłowy:

 

post-39694-0-70502400-1490441513_thumb.jpgpost-39694-0-42030700-1490441524_thumb.jpg

post-39694-0-49856500-1490441535_thumb.jpg

 

c) Mięsień półbłoniasty:

 

post-39694-0-54751200-1490441608_thumb.jpg

post-39694-0-54640900-1490441624_thumb.jpgpost-39694-0-30891800-1490441635_thumb.jpg

post-39694-0-68634700-1490441655_thumb.jpgpost-39694-0-10455100-1490441666_thumb.jpg

post-39694-0-47271200-1490441685_thumb.jpgpost-39694-0-75330500-1490441696_thumb.jpg

 

d) Mięsień półścięgnisty:

 

post-39694-0-93782700-1490441770_thumb.jpgpost-39694-0-72597900-1490441779_thumb.jpg

 

e) Mięsień dwugłowy i półścięgnisty:

 

post-39694-0-30049600-1490441851_thumb.jpgpost-39694-0-12919600-1490441860_thumb.jpg

 

f) Mięsień dwugłowy:

 

post-39694-0-24606200-1490441924_thumb.jpgpost-39694-0-86261300-1490441931_thumb.jpg

post-39694-0-45489200-1490441950_thumb.jpgpost-39694-0-06590300-1490441961_thumb.jpg

 

 

 

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14134-grafika-trybowanie-i-rozbi%C3%B3r-szynki/#findComment-545328
Udostępnij na innych stronach

g) Ogonówka i dyszek:

 

post-39694-0-17624700-1490442083_thumb.jpg

post-39694-0-61485700-1490442092_thumb.jpg

post-39694-0-73489200-1490442126_thumb.jpg

 

h) Ogonówka:

 

post-39694-0-56411800-1490442183_thumb.jpg

post-39694-0-82080500-1490442195_thumb.jpg

post-39694-0-59688000-1490442205_thumb.jpg

post-39694-0-86369000-1490442216_thumb.jpg

 

i) Dyszek:

 

post-39694-0-97684400-1490442268_thumb.jpg

post-39694-0-50870900-1490442276_thumb.jpg

post-39694-0-40868100-1490442283_thumb.jpg

post-39694-0-43140000-1490442294_thumb.jpg

post-39694-0-87038400-1490442301_thumb.jpg

 

j) Ciekawostka. Gruczoł z szynki:

 

post-39694-0-96643300-1490442393_thumb.jpg

post-39694-0-19411100-1490442401_thumb.jpg

post-39694-0-88832300-1490442408_thumb.jpg

post-39694-0-52791900-1490442415_thumb.jpg

post-39694-0-57506100-1490442421_thumb.jpg

 

Zdjęcia: paweljack i magdajack

 

Pomocne:

Kolega Bagno przedstawia rozbiór szynki ze szczególnym uwzględnieniem wykrawania dyszka:

 

Edytowane przez Maxell

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14134-grafika-trybowanie-i-rozbi%C3%B3r-szynki/#findComment-545329
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.