Mesch Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 wiem ze nie musze parzyc miesa po wedzeniu, pytam czy ten proces jest wymagany po mrozeniu. Po zamrożeniu i rozmrożeniu powinieneś o ile chcesz go ponownie zamrozić wyrób sparzyć, albo bezpośrednio po rozmrożeniu spożyć. Tu masz odpowiedz. Jeśli ktoś zamrozi i rozmrozi to nie musi parzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14215-szynka-parzona-jak-sch%C5%82odzi%C4%87/page/2/#findComment-548107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karuzo Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Mesh, tak to jest odpowiedz która mi wystarcza w zupełnosci A nasze nie porozumienia co do rzeczowosci oddawania odpowiedzi wziely sie stąd: czy po wedzeniu, mrozeniu, rozmrozeniu szynek wedzonych zimnym dymem przez okolo 5 dni bede musial je sparzyc? czy w szynkach czy tez schabach podczas mrozenia lub rozmrazania dochodzi do jakies reakcji ktore by wymagaly procesu parzenia? Po wędzeniu zimnym dymem nie musisz parzyć albo zamrażać, jak masz możliwość to zapakuj próżniowo Nawet się nie waż! Owiń mięso bawełnianą ściereczką i umieść w pojemniku w lodówce, tam będą nabierały z dnia na dzień lepszego smaku. Zimnym dymem (16-21 stopni) się konserwuje wędzonki ( surowe) tak ze nie trzeba ich zamrażać jeśli są dobrze zapeklowane przechowanie ich parę miesięcy w próżni albo jak miro napisał zyskasz na smaku i nic się nie zepsuje. I dlatego nierozumień poco zamrażać. Ale jeśli to tak jak Arkadiusz napisał. Pozdrowienia od Ciebie Mesh tez juz dostalem odpowiedz w tym cytacie Co ty się uparłeś na to mrożenie? Takich wyrobów się nie mrozi i nie parzy......! Jeśli są dobrze uwędzone, to sobie leżą i leżą i leżą i nic ich nie ruszy. I niech nikomu nogi, rece i szczęka nie odpadają Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14215-szynka-parzona-jak-sch%C5%82odzi%C4%87/page/2/#findComment-548108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Dobrze kolego raz jeszcze i teraz po żołniersku ....Ad1. Tak możnaAd2. Tak trzeba Tapniete z Tapatalk Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14215-szynka-parzona-jak-sch%C5%82odzi%C4%87/page/2/#findComment-548110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karuzo Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 (edytowane) dobrze po źołniersku Dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam. Nie trzeba bylo tak od razu... Odnośnie parzenia ? : Tu masz odpowiedz. Jeśli ktoś zamrozi i rozmrozi to nie musi parzyć. Jeśli już zamrozisz to po rozmrożeniu bezwzglednie parzysz Edytowane 15 Kwietnia 2017 przez karuzo Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14215-szynka-parzona-jak-sch%C5%82odzi%C4%87/page/2/#findComment-548114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.