cedro Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 18 Marca 2008 No i stało się, mimo twardego postanowienia że nigdy więcej wędlin z marketów, skusiłem się na białą kiełbaskę, i cóż? Po zaparzeniu woda zrobiła się różowa, oraz na dnie gara pojawił sięmętny osad. Bojąc się zamiany na indianina kiełbasa poszła do kosza. Cytuj cedro Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1461-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gienek Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 18 Marca 2008 Prosty z tego wniosek nie kupuj nawet w markecie a zrób sobie sam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1461-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-31316 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 18 Marca 2008 Nie popadajcie w paranoje :grin: Miliony ludzi w Polsce setki milionów ludzi na świecie je wędliny ze sklepu i jakoś żyje.Owszem, wędliny w sklepach są podłe, ale jeszcze nie trujące.Jak jestem w trasie kupie sobie parówki w słoiku, mimo że wiem ze ponad połowa zawartości to slonina i inne podobne to i tak to jest smaczne i czasami zjem - w końcu tłuszcz każdy z nas też je np. w formie smalcu, a skoro ten tłuszcz jest smaczny to czemu by nie czasami go zjeść. Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1461-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-31348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cedro Opublikowano 18 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 18 Marca 2008 Jakoś tak, tylko mnie wkurza że tak naprawdę, godząc się na wyższe ceny trudno kupić ''normalną' żywność. Cytuj cedro Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1461-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-31350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 18 Marca 2008 Witam TOSHIBA. Myślę że to jest jakieś nieporozumienie z tą słoniną , uważasz że słonina jest nie jadalna . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1461-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-31359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Marca 2008 Witam TOSHIBA. Myślę że to jest jakieś nieporozumienie z tą słoniną , uważasz że słonina jest nie jadalna . Pozdrawiam Nie chodzi o to że słonina jest niejadalna, tylko o to że skoro mozna ją jeść to i przetworzoną też np w parówkach Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1461-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-31375 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 18 Marca 2008 Mam pytanie w tym temacie.Czy białą kiełbasę też trzeba osadzać :question: :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1461-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-31376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 18 Marca 2008 W ABC początkującego zadymiacza jest napisane ,że ten etap można pominąć i od razu parzyć lub mozić ale ja swoją zwykle osadzałam bo gdy kończyłam napełnianie jetit to już mi się nie chciało parzyć. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1461-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-31379 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 19 Marca 2008 wiem ze ponad połowa zawartości to slonina Myślisz, że do robienia parówek w przemysle używa się takiego dobrego surowca ? :-) Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1461-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-31383 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 19 Marca 2008 TOSHIBA, Witam Mam znajomego , który pracował w mięsie. Od 8 lat zarzucił zawód i nie je wędlin bo na sam widok dostaje gęsiej skórki. Stwierdził, że do niektórych wyrobów słonina to rarytas i jest za droga np "pasztet francuski w otoczce z galaretki" 80% tłuszcz ( bez słoniny) 10% wątroba wołowa 10% chemia. Wędliny typu szynka nastrzyk min 30%. Pozdrawiam Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1461-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-31384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 19 Marca 2008 Od 8 lat zarzucił zawód i nie je wędlin bo na sam widok dostaje gęsiej skórkiJanusz to naucz go robić wyroby domowe ,niech się chłopisko nie męczy wegetariańsko. :wink: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1461-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-31387 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.