Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

No i stało się, mimo twardego postanowienia że nigdy więcej wędlin z marketów, skusiłem się na białą kiełbaskę, i cóż? Po zaparzeniu woda zrobiła się różowa, oraz na dnie gara pojawił się

mętny osad. Bojąc się zamiany na indianina kiełbasa poszła do kosza. :cry:

cedro
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1461-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/
Udostępnij na innych stronach

Nie popadajcie w paranoje :grin:

Miliony ludzi w Polsce setki milionów ludzi na świecie je wędliny ze sklepu i jakoś żyje.

Owszem, wędliny w sklepach są podłe, ale jeszcze nie trujące.

Jak jestem w trasie kupie sobie parówki w słoiku, mimo że wiem ze ponad połowa zawartości to slonina i inne podobne to i tak to jest smaczne i czasami zjem - w końcu tłuszcz każdy z nas też je np. w formie smalcu, a skoro ten tłuszcz jest smaczny to czemu by nie czasami go zjeść.

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1461-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-31348
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

TOSHIBA. Myślę że to jest jakieś nieporozumienie z tą słoniną , uważasz że słonina jest nie jadalna .

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1461-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-31359
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

TOSHIBA. Myślę że to jest jakieś nieporozumienie z tą słoniną , uważasz że słonina jest nie jadalna .

 

Pozdrawiam

 

Nie chodzi o to że słonina jest niejadalna, tylko o to że skoro mozna ją jeść to i przetworzoną też np w parówkach

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1461-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-31375
Udostępnij na innych stronach

Mam pytanie w tym temacie.Czy białą kiełbasę też trzeba osadzać :question: :grin:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1461-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-31376
Udostępnij na innych stronach

W ABC początkującego zadymiacza jest napisane ,że ten etap można pominąć i od razu parzyć lub mozić ale ja swoją zwykle osadzałam bo gdy kończyłam napełnianie jetit to już mi się nie chciało parzyć.

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1461-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-31379
Udostępnij na innych stronach

wiem ze ponad połowa zawartości to slonina

Myślisz, że do robienia parówek w przemysle używa się takiego dobrego surowca ? :-)

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1461-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-31383
Udostępnij na innych stronach

TOSHIBA, Witam

Mam znajomego , który pracował w mięsie. Od 8 lat zarzucił zawód i nie je wędlin bo na sam widok dostaje gęsiej skórki. Stwierdził, że do niektórych wyrobów słonina to rarytas i jest za droga np "pasztet francuski w otoczce z galaretki" 80% tłuszcz ( bez słoniny) 10% wątroba wołowa 10% chemia. Wędliny typu szynka nastrzyk min 30%.

Pozdrawiam

Janusz "Smorodina"

skype: SMORODINA54

ANKIETA GADŻETY

ZAMÓWIENIA IV ZLOT

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1461-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-31384
Udostępnij na innych stronach

Od 8 lat zarzucił zawód i nie je wędlin bo na sam widok dostaje gęsiej skórki

Janusz to naucz go robić wyroby domowe ,niech się chłopisko nie męczy wegetariańsko. :wink:

wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIra

troche checi i jesz co lubisz ,

a nie lubisz co jesz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1461-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-31387
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.