Anetka Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 19 Marca 2008 Korzystając z przepisu na stronce http://arabeskawaniliowa.blogspot.com/2008/03/hoagie-rolls.html własnie upiekłam te bułeczki (już drugi raz) fantastyczne choć mogły by być ciut bardziej słone, ciasto wymieszałam w maszynie a dalej tak samo jak w przepisie bułeczki drugi raz rosną tak wyglądają po solarium :grin: Sprobujcie warto, ja takie zrobię na śniadanie świąteczne :tongue: tylko nie takie długie tylko każdy długi paluch przed połołżeniem na blachę przekroję na pół i będzie 12 małych :grin: Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1467-pieczywobu%C5%82eczki-naprawd%C4%99-super/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 19 Marca 2008 Anetka ! Bułeczki świetnie wyglądają . :tongue: Może jutro znajdę czas żeby je zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1467-pieczywobu%C5%82eczki-naprawd%C4%99-super/#findComment-31445 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raulo Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 19 Marca 2008 W przepisie jest "mąka chlebowa".Jaka to jest dokładnie mąka ? Cytuj A tym się zajmuję"Jeżeli dyskutujesz z idiotą, dobrze mieć pewność, że on nie robi tego samego." Ogden Nash Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1467-pieczywobu%C5%82eczki-naprawd%C4%99-super/#findComment-31448 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 19 Marca 2008 Ja użyłam mąki pszennej kupionej na rynku u "baby" i ona mówiła, że to chlebowa, gdzieś na forum o tym było jaki numer powinna miec jaka mąka :rolleyes: Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1467-pieczywobu%C5%82eczki-naprawd%C4%99-super/#findComment-31449 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 19 Marca 2008 Raulo! Pytaj w sklepie o mąkę pszenną chlebową typ 750. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1467-pieczywobu%C5%82eczki-naprawd%C4%99-super/#findComment-31453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 20 Marca 2008 A ja bułki i chleb piekę używając mąki pszennej typ 650 (podobno chlebowa). Kupuję ją w hurtowni gdzie zaopatrują się piekarze. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1467-pieczywobu%C5%82eczki-naprawd%C4%99-super/#findComment-31456 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raulo Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 20 Marca 2008 Dziękuję za odpowiedzi. Kupię i taką i taką.Zrobię 2 próby i będzie wiadomo, która lepsza Cytuj A tym się zajmuję"Jeżeli dyskutujesz z idiotą, dobrze mieć pewność, że on nie robi tego samego." Ogden Nash Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1467-pieczywobu%C5%82eczki-naprawd%C4%99-super/#findComment-31460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 20 Marca 2008 Mąkę 650 kupisz tanio w Biedronce. Występuję ona pod nazwą "mąka babuni".Sam takiej używam do chleba. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1467-pieczywobu%C5%82eczki-naprawd%C4%99-super/#findComment-31473 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Anetka ! Upiekłam bułki w/g podanego przepisu. Dodałam świeże drożdże zamiast suszonych . SUPER ! :tongue: POLECAM! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1467-pieczywobu%C5%82eczki-naprawd%C4%99-super/#findComment-32347 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcomm Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Gabi Dziekuję za przepis na grahamki. Tym razem z orkiszowej 1850 i orkisz 700 plus 1 jajko i otręby :grin: Wyszły rewelacja. :grin: Cytuj marcomm Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1467-pieczywobu%C5%82eczki-naprawd%C4%99-super/#findComment-32361 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bietka Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Maka 650 też jest w Lidlu.Bułeczki ,,stoją"" w kolejce do upieczenia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1467-pieczywobu%C5%82eczki-naprawd%C4%99-super/#findComment-32372 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anem5 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 A czy może ktoś próbował takie bułeczki zrobić w piecu chlebowym? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1467-pieczywobu%C5%82eczki-naprawd%C4%99-super/#findComment-32762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 A czy może ktoś próbował takie bułeczki zrobić w piecu chlebowym? Gdybym tylko takowy posiadał. Nawet bym się nie zastanawiał. A tak pozostaje tylko piekarnik :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1467-pieczywobu%C5%82eczki-naprawd%C4%99-super/#findComment-32763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anem5 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 W piątek spróbuje w moim chlebowcu :grin: już nie mogę sie doczekać. Tylko muszę zrobić większą ilość bo rodzinka z daleka przyjeżdża. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1467-pieczywobu%C5%82eczki-naprawd%C4%99-super/#findComment-32765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeczek Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Witam Przepisy są wspaniałe jako początkujący adept szcztuki pieczenia mam kilka pytań w przepisach podawana jest ilość suszonych drożdży np 1 łyżeczka jak to przeliczyć na zwykłe drożdże. Upiekłem bułeczki z tutejszych przepisów ale były za bardzo spieczone czy termoobieg przyspiesza pieczenie czy piec bez termoobiego i nawiewu ? Piekłem w 220 st. i 20 minut. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1467-pieczywobu%C5%82eczki-naprawd%C4%99-super/#findComment-35244 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basior_wol Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 24 Lipca 2008 W przepisie jest "mąka chlebowa". Jaka to jest dokładnie mąka ? mąka chlebowa to mąka pszenna typ 750 lub 850 gdzieś na forum o tym było jaki numer powinna miec jaka mąka :rolleyes: typ nie numer Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1467-pieczywobu%C5%82eczki-naprawd%C4%99-super/#findComment-37264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stokrotka Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 25 Lipca 2008 Gabi, Ty dałaś drożdże świeże-a pamiętasz może ile ich dałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1467-pieczywobu%C5%82eczki-naprawd%C4%99-super/#findComment-37286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 25 Lipca 2008 stokrotka, Witam Jak robisz bułeczki z lekkich mąk to możesz dać 10 g na 0,75kg , a jak z ciężkich i w zależności ile jest mąki ciężkiej(1400-2000) od 25 - 50 g. Pozdrawiam Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1467-pieczywobu%C5%82eczki-naprawd%C4%99-super/#findComment-37294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 26 Lipca 2008 Ja stosuje make piekarska, ale dla mojej uczulonej coreczki pieke czesto z maki peltowej( ?), numer 630. Bulki wychodza bardzo dobre, a co dla mnie najwazniejsze ona po tym pieczywie nie choruje. Tomeczek jesli pieczywo wychodzi tobie po upieczenie bardzo spieczone, wstaw do piekarnika pod spod naczynie z woda. Gazowe piekarniki maja tendencje wysuszania pieczywa. Sprawdzone, dziala. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1467-pieczywobu%C5%82eczki-naprawd%C4%99-super/#findComment-37391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izunia2007 Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 30 Października 2008 Witam!Wlasnie biore sie za robienie tych buleczek.Zobaczymy jaki bedzie efekt.Ciasto zarobie w maszynie. Cytuj ZAPRASZAM NA MOJE STRONKI: www.chleb-i-inne-przepisy.blogspot.com i www.smacznie-i-zdrowo.blogspot.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1467-pieczywobu%C5%82eczki-naprawd%C4%99-super/#findComment-44485 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.