Andyandy Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Schabik peklowany w ziołach i tu każdy ma swoje smaki, więc nie piszę składu. Można wędzić na zimno i parzyć lub wędzić na zimno i po uzyskaniu kolorku podnieść temperaturę do 80 st na ostatnie 50 min wędzenia. Jest pyszny i pod każdym wzgledem akceptowany przez "niejadków" do kanapek. Bardzo chude, kruche o wspaniałym smaku do kanapek. Polecam dla milusińskich. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1499-schab-w%C4%99dzony/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 a nie lepiej tylko uwędzić bez obróbki termicznej :rolleyes: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1499-schab-w%C4%99dzony/#findComment-32680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Tak można, jak kto lubi. Można też parzony ( pieczony ) dłużej przechować w kanapkach podczas podróży. Wysyłałem paczkę do Irlandii i jako surowe chyba by nie przeszło przez granicę i podróż w różnych temperaturach autobusem też mogła by się źle dla schabiku skończyć. :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1499-schab-w%C4%99dzony/#findComment-32684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.