zwierzak Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 31 Stycznia 2006 czy można zapeklowane mięso zamrozić ,żeby wykorzystać je w póżniejszym terminie do wyrobów? :question: Cytuj zwierzak myśleć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/153-mi%C4%99so-peklowane/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Proces peklowania ustaje w temperaturze 0 st.C, jednakże ja osobiście nie polecałbym Ci takiego rozwiązania. Zamroziłbym mięsko i później po powolnym rozmrożeniu na (spodzie lodówki) zapeklował, dodał troche świeżego i robił wyr.Mrożenia mięsa peklowanego sie nie praktykuje. Możesz osiagnąć nieoczekiwane rezultaty - wodnistość i brak koloru po rozmrożeniu. Kiełbasa będzie niestabilna.Teraz, przy tej ilości sklepów i wyborze towaru, zakup nawet kilku deko świeżego mięsa nie stanowi chyba kłopotu?Pozdrawiam Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/153-mi%C4%99so-peklowane/#findComment-666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak Opublikowano 31 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 31 Stycznia 2006 akurat w mojej miejscowości jest to problem musze jeżdzić do szczecina bo u mnie jest słabe zaopatrzenie w mięsiwo, ale to nic jak nie wolno to nie wolno,dzięki :P Cytuj zwierzak myśleć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/153-mi%C4%99so-peklowane/#findComment-668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.