Tomuś Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 6 Maja 2008 W numerze 18 z 4 05 2008 jest artykuł podpisany przez p.Redaktora Jacka Michonia "Na tropie mięsa w mięsie" Myślę że wielu z Nas czytało ten artykuł i może się do niego ustosunkować ,bo niektóre akapity powodują ,że włosy stają dęba co ci biedni ludzie kupują w marketach..................."14-17 % mięsa wieprzowego,woda,sól,białko sojowe ,stabilizatory,zagęstniki,skrobia modyfikowana,,przeciwutleniacze,substancje zapachowei aromaty,mleko łącznie z laktozą,hydrolizat białka sojowego,przyprawy,kukurydza,substancje konserwujące ." ........................................ nie będę Was trzymał w niepewności co to jest?????????????????????? Proste to SCHAB PIECZONY produkt wieprzowy wędzony,parzony ,podpiekany ..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wędzarnicza Braci Ratuj Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1548-na-trtopie-mi%C4%99sa-w-mi%C4%99sie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 6 Maja 2008 Tomuś !! Rzuć linka do tego artykułu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1548-na-trtopie-mi%C4%99sa-w-mi%C4%99sie/#findComment-33708 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 7 Maja 2008 Jest w Angorze w poprzednim numerze:http://www.angora.com.pl/archiwum/?y=2008&is=379&part=2 I dwa fragmenty artykułu: http://www.zdroweczko.pl/viewtopic.php?p=1514&sid=cb4bb40e2ec742d6c36cfd6996ecf79e PS. Tomuś, nie czepiaj się. Ten "schab" musiał być w niezłej cenie! :grin: Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1548-na-trtopie-mi%C4%99sa-w-mi%C4%99sie/#findComment-33711 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 7 Maja 2008 Mam już ten artykuł. Jest w nim ciekawe spostrzeżenie nt. podawania składu produktu na etykietach: – Kontrolujemy zgodność zadeklarowanych składników produktu z próbkami wyrobu, który trafia do obrotu, czyli na sklepowe półki. – Z jakim wynikiem? – Ostatnie nasze kontrole w województwie łódzkim sprawiły, że na 36 badanych wyrobów mięsnych tylko w jednym przypadku ujawniliśmy odstępstwo od zadeklarowanego składu... – To niewiele... – Nic dziwnego. Przy takiej dowolności norm i receptur tworzonych przez samych producentów, na ogół piszą na etykietach prawdę. Faktycznie – co im szkodzi? – Dzisiaj – wzdychają w PIH-u – możemy badać zgodność wyrobu z polską normą tylko wtedy, gdy producent deklaruje jej stosowanie. Ale takich wytwórców wielu na rynku już nie zostało. Kontrolujemy przede wszystkim zgodność zadeklarowanego na etykiecie składu surowcowego z faktycznym. Pamiętajmy: producent jest zobowiązany podać rodzaj surowca (np. „mięso wieprzowe”) i jego procentowy lub wagowy udział w całości wyrobu oraz wszystkie pozostałe składniki. Tutaj należy wyszczególnić funkcje technologiczne substancji oraz ich nazwy lub symbole. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1548-na-trtopie-mi%C4%99sa-w-mi%C4%99sie/#findComment-33712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adwokat Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 7 Maja 2008 Witam. Czy ktoś dysponuje może artykułem w całości? nie chcę się rejestrować a ciekawi mnie on. Jeśli tak, bardzo proszę o info na maila: adwokat@o2.pl lub PW. Pozdrawiam. adwokat Cytuj Pozdrawiam. adwokat Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1548-na-trtopie-mi%C4%99sa-w-mi%C4%99sie/#findComment-33728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 8 Maja 2008 Czy ktoś dysponuje może artykułem w całości? nie chcę się rejestrować a ciekawi mnie on. Jeśli tak, bardzo proszę o info na maila: witam najlepiej isc do kiosku i zakupic najnowsza gazete angore,lub isc do czytelni :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1548-na-trtopie-mi%C4%99sa-w-mi%C4%99sie/#findComment-33736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.